• Holdnummer: 0208R
  • 16 lektioner af 105 minutters varighed
  • Torsdage, kl. 14.15-16.00
  • Uge 34 til 50 2019

Drømmer du om at blive læge, sygeplejerske, jordemoder, bioanalytiker, ingeniør i bioteknologi eller lignende, og er du glad for biologi og fysik/kemi, så er bioteknologi det rigtige valg for dig!

Bioteknologi er et fag der favner meget bredt, og beskæftiger sig bl.a. med udvikling af medicin, forskning i udviklingen af biobrændsel, fremstilling af øl og mejeriprodukter, brugen af GMO (genmodificerede organismer) og behandling af sygdomme. Bioteknologi sætter også fokus på etik og moral i forhold til de problemstillinger bioteknologien kan løse, såvel som de problemstillinger bioteknologien selv er med til at skabe.

Fagformål

Med udgangspunkt i fagene biologi og fysik/kemi skal eleverne opnå indsigt i bioteknologiens fagområde, og opnå erfaring med anvendelse af centrale naturvidenskabelige arbejdsmetoder og tankegange ved løsning af konkrete problemer.

Læringsmål

I forløbet ”Bioteknologi” bliver eleverne introduceret for centrale begreber i bioteknologien med fokus på praktisk anvendelse af den gennemgåede teori. Eleverne vil, når de har gennemført forløbet have en grundlæggende forståelse af cellers opbygning og funktion, samt DNAs opbygning og funktion. Eleverne vil kunne anvende denne viden som afsæt til at forstå sygdomsmekanismer så vel som teknologisk anvendelse af denne viden i forbindelse med produktion af fødevarer.

Lektionsplan / undervisningsforløb

Forløbet er inddelt i nedenstående tre emner/temaer og vil omfatte både teoretisk og praktisk arbejde i vores laboratorier.

• Celler og DNA
  • Anvendelse af bioteknologisk viden til at behandle og forebygge sygdomme
  • Anvendelse af mikroorganismer i produktion af fødevarer

Forløbet sluttes af med en præsentation af det eleverne har været igennem og lært undervejs.

Tiden der vil blive brugt på hvert emne/tema kan variere afhængig af antal elever på holdet og hvad der evt. opstår i forløbet af uforudsete ting. Men hvert emne/tema vil cirka fylde 4-5 undervisningsgange.

Information

Gymnasiet har lige nu omkring 600 årselever og tilbyder 10 forskellige studieretninger inden for områderne:

• Kommunikation og IT
  • Teknologi og design
  • Naturvidenskab
  • Beredskab

Talentforløb

Vi har udviklet 2 talentforløb til unge fra 9-10 klasse, som gerne vil afprøve om Aalborg Tekniske Gymnasium kunne være noget for dem. Begge fag er med udgangspunkt i fag, som gymnasiet har på skoleskemaet, og rummer projektarbejde og individuelt arbejde. Så tag et kig på vores 2 talentforløb og se om der kunne være noget, som lyder interessant.

Aalborg Tekniske Gymnasium

Nyhavnsgade 14, 3-5 sal
9000 Aalborg
(samme bygning som Friis, indgang i Nyhavnsgade)