• Holdnummer: 0226R
  • 16 lektioner af 105 minutters varighed
  • Tirsdage, kl. 14.15-16.00
  • Uge 34 til 50 2018

For dig, som er nysgerrig på, hvordan man arbejder med kommunikation på sociale medier, i mediehuse og i det hele taget med kommunikation på digitale platforme. Du drømmer måske om at arbejde som instruktør, forfatter, journalist, fotograf, producer, you-tuber, blogger, kommunikationsmedarbejder eller noget i den retning. Så er det her et spændene fag for dig.

Fagformål

Ved at bruge metoder fra HTX faget kommunikation/IT skal eleven lære at arbejde med alt fra grafiske udtryksformer og grafiske design til brug af lyd, lys, musik og billede. Eleven vil gennem forskellige undervisningsforløb få mere viden om disse emner. Du vil få en forståelse for selve faget og skulle løse konkrete kommunikationsopgaver som en del af forløbet.

Læringsmål

Ved afslutningen af forløbet skal eleven have opnået erfaring med metoder til at skabe digitale brugerflader, video og grafik.

Lektionsplan/undervisningsforløb

Forløbet vil både indeholde et praktisk forløb med udvikling af spil og derudover handle meget om at forstå den måde, hvorpå man opbygger et computerspil.

Emner/temaer:

• Introduktion til forløb og generel forventningsafstemning mellem elever og underviser.
  • Gennemgang af fagets indhold og de emner/projekter eleven skal arbejde med i forløbet.
  • kommunikationsteori og fortælleteknik
  • computerspil/apps
  • brugerforståelse og kommunikationssituation
  • design og visuel kommunikation
  • produktudvikling
  • etik, love og digital adfærd
  • digitale værktøjer

Forløbet sluttes af med en præsentation af det eleverne har været igennem og lært undervejs.

Tiden der vil blive brugt på hvert emne/tema kan variere afhængig af antal elever på holdet og hvad der evt. opstår i forløbet af uforudsete ting. Men hvert emne/tema vil cirka fylde 1-3 undervisningsgange.

Information

Gymnasiet har lige nu omkring 600 årselever og tilbyder 10 forskellige studieretninger inden for områderne:

• Kommunikation og IT
  • Teknologi og design
  • Naturvidenskab
  • Beredskab

Talentforløb

Vi har udviklet 2 talentforløb til unge fra 9-10 klasse, som gerne vil afprøve om Aalborg Tekniske Gymnasium kunne være noget for dem. Begge fag er med udgangspunkt i fag, som gymnasiet har på skoleskemaet, og rummer projektarbejde og individuelt arbejde. Så tag et kig på vores 2 talentforløb og se om der kunne være noget, som lyder interessant.

Aalborg Tekniske Gymnasium

Nyhavnsgade 14, 3-5 sal
9000 Aalborg
(samme bygning som Friis, indgang i Nyhavnsgade)