TekstMogens Rude
Layout og grafikMads Sawman
FotosFotos er i varierende kvalitet fra både stock, spejlrefleks, smartphones, hjemmeside og sociale medier.
TrykAK Print / 300 stk.

Indhold 2018

• Forord
  • Turbo på intensive læringsforløb
  • Caroline stod på UngAalborgs Læringslokomotiv
  • Dum og doven… NOT
  • Jælpemidler til orblinde gør en forskæl
  • KlarupDrenge med nye relationer
  • Unge med håndværkerskills
  • Dyrker talentet for håndværk
  • UngAUC i forandring
  • Aalborg-drenge udvikler spil om global opvarmning
  • Designdrømme får vinger
  • UngAalborg overtager kommunens elevråd
  • Ungedemokrati
  • Vi unge er eksperterne på unge
  • Kulturhusene 2018
  • Calling Africa
  • UngAalborg havde fokus på fritidsdelen i 2018
  • Fakta og nøgletal

Forord 2018

UngAalborg er de unges. Det er dem, vi er her for og det deres stemme, vi skal lytte til. Dette bliver især tydeligt ved den øgede opmærksomhed, som vores Ungebyråd møder i deres arbejde. De unge bliver taget seriøst overalt, og de viser, at når vi giver dem tillid og muligheder, så lever de op til det, OG vores arbejde med og for unge bliver mere relevant og meningsfuldt.

UngAalborg kan og skal mange ting. Vi er dem, der griber, når de unge falder, og vi er dem, der tror, når de unge tvivler. Men vi er også dem, der giver de unge en stemme. Dette års årsrapport vidner om, at unge i Aalborg i stigende grad benytter sig af UngAalborgs mange aktiviteter og muligheder. Et af vores politikområder handler om individet ind i fællesskabet, og derfor hæfter jeg mig særligt ved stigningen af fritidsaktiviteter, der fortæller os, at unge gerne vil være aktive i fritiden, især sammen med andre unge. Fællesskab er et nøgleord, for de unge men også for personalet. Vi gør det i fællesskab, uanset om det er i en klub, på UngAUC eller i vores kulturhuse, har ledere og medarbejdere arbejdet loyalt, ikke kun efter dette politikområde, men også de tre andre områder.

UngAalborg er en del af skoleforvaltningen, og det er vigtigt, at vi som ungdomsskole følger den retning, som resten af forvaltningen vil. Vi har fokus på fremtidens færdigheder, og derfor går vi altid ind i de debatter og arbejdsopgaver, som udvalget prioriterer. For eksempel i forhold til vores ordblindeforløb og i arbejdet med inklusion.

Tendensen i samfundet er, at man ofte altid vil se det, før man tror det. Dette bliver eksempelvis tydeligt med det øgede fokus på karakterer og beviser, hvor man vil have tal eller beviser på et udsagn, før man tror på udsagnet. I UngAalborg ved vi, at man oftest bliver det, som andre forventer af en. Derfor vender vi udsagnet, at ville se det, før man tror det, lidt på hovedet. Det gør vi, fordi vi ved, at man først kan se resultaterne, når man tror på dem, der skal opnå dem. Derfor tror vi på de unge, og derfor ER UngAalborg de unges.

Jeg håber, at du vil læse årsberetningen med den tillid og interesse, dette giver.

God læselyst!

Rasmus Jensen