Highlights…
Art Hour 2022

Video med Highlights fra alle 14 Art Hour performances den 28. April 2022.

/ Program /

Art Hour 2022

Torsdag den 28. april 2022

Der går en time mellem hver performance, så publikum kan nå at opleve flere koncerter på dagen.


//
1 dag // 14 lokationer // 14 performances
// Professionelle kunstnere // Unge talenter

TID / STED / LOKATION

10.00 Aalborg
/ Teater Nordkraft /

Anne-Marie Hassing
Signe Grøn / Teater Blokken 2

11.00 Hjørring
/ Hjørring Bibliotek /

Gitte Foldager + Aalborg Symfoni
Tine Pejstrup / Teater Blokken 1

11.00 Aalborg
/ Center for Dansk Jazz /

Sandro Masai
Rikke Damm / Fortsætter Dramahold 

12.00 Hjørring
/ Vendsyssel Kunstmuseum /

Vibeke Falden
/ MGK

12.00 Aalborg
/ Skråen

Ann-Mai Lunde
Anne Sofie Thomsen / Ung Drama

13.00 Aalborg
/ Hovedbiblioteket /

Alberte Husted
Lina Hedegaard/ Dramahold Hjørring Musikskole

14.00 Aalborg
/ Det Hem’lige Teater /

Inga Gerner
Trine Engbo / Fortsætter Drama

15.00 Aalborg
/ Blok X /

Vilma
Line Groth / Ungdomskoret Young

15.00 Aalborg
/ Kunsten /

Wilma Walther Hansen
Allan Juul / Musikhold Katedralskolen

 

Fernisering

Kl 16.00 | Kig forbi Blok XUnder teamet “What If” afholder et af tegneholdene fernisering med deres værker. 

16.00 Aalborg

/ Kunsthal Nord  /

Kenneth Dahl Knudsen
Peter Brandenhof / Ballethold 

17.00 Aalborg
/ Utzon Centeret /

Pernille Dige
Christian Ronsfeld / Mariagerfjord Juniorkor og drengekor

18.00 Aalborg
/ Street Food /

Mads Houe
Gert Nørgaard / Sct. Mariæ Big Band

19.00 Aalborg
/ Klaverstemmeren /

Kasper Anthoni
Jesper Olsen / BGK 

20.00 Aalborg
/ Musikkens Hus /

Johanne Andersson
Inge Juul / Musikhold Katedralskolen

 

Bliv klogere på hvad Art Hour er og hvad en performance kan indeholde.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

/ Baggrund /

Art Hour har til formål/vision at skabe en kunstnerisk legeplatform, hvor elevgrupper og unge talentspirer mødes i en eksperimenterende, kreativ læringsproces med professionelle kunstnere som facilitatorer.

 

Processen munder ud i en performance et givent venue i Nordjylland med unge som primær publikum – Art Hour er et kunstevent med unge for unge. I mødet mellem den professionelle kunstner, elevgruppe, underviser og kulturinstitution vil der blive skabt nye og anderledes udtryk på tværs af kunstformer og færdighedsniveauer.

// De unge kunstnere

Det er et mål gennem projektet at give de unge deltagende redskaber til at blive livsduelige og hjælpe med at fylde deres rygsæk med lærerige, kulturelle og positive oplevelser, der kan bidrage til de unges dannelsesproces.

Netop at arbejde med kunst og dens mange muligheder og facetter bidrager til de unges evne til at være i verden. Det gør den, fordi gennem kunsten og tilknyttede æstetiske læreprocesser får de unge mulighed for at reflektere over, hvem man er samtidig med, at man har mulighed for at spejle sig i kunstens sprog og udtryk og i kunstneren selv.

// Målet

Målet er at synliggøre og kvalificere den kunstneriske fødekæde samtidig med, at projektet er en åbning til det kunstneriske miljø i Nordjylland – fra kulturhuse og kulturinstitutioner til at udøve kunst professionelt, og dermed også en mulighed for at danne et grundlag for et muligt vækstlag.

Endvidere er målet med Art Hour at skabe og tilgængeliggøre kunstneriske fællesskaber mellem de professionelle udøvere og de unge talentspirer – fællesskaber, hvori de unge mærker opbakning og tryghed i processen såvel som performancen og bliver nysgerrige på videre at dygtiggøre sig og undersøge kunstens muligheder.

Underviserne, kunstnerne og projektlederne har et stort ansvar for at skabe de bedste forudsætninger for at løfte de unge, således deres oplevelse med performancen bliver helt særlig. Ligeledes er det formålet, at publikummet til performancerne (som delvist består af folkeskoleklasser), får vækket deres nysgerrighed og bliver eksponeret for kunst og kultur for dermed at udvide deres horisont, således de bliver fremtidige kulturbrugere og måske kulturskabere.

// Art Hour

Helt konkret Art Hour består af 14 nordjyske kunstnere, 14 kulturvenues og 14 elevgrupper og undervisere.

De nordjyske kunstnere besidder alle forskellige færdigheder indenfor genrer som musik, performance, teater, billedkunst og dans. Desuden spænder elevgrupperne ligeledes i genrer afhængigt af deres tilhørende institutioner og undervisere i folkeskolen, gymnasier, kulturskoler eller ungdomsskoler. De forskellige performances har derfor forskellig karakter, alt efter hvilken kunstart den respektive kunstner bevæger sig i samt elevgruppens fag.

Et særligt kendetegn ved Art Hour er netop, for så vidt muligt, at blande sig på tværs af kunstarterne for på den måde at åbne op for nye inspirerende måder at bruge kunstens sprog og skabe performances på.

Selve eventet foregår over én dag, torsdag den 28. april 2022 fra kl. 10-22 med én performance i timen på de forskellige udvalgte kulturvenues i nordjylland, hvorfor navnet Art Hour.

// What If?

Art Hour centrerer sig om en fordybelse af temaet “What if?” Dette er præmissen for de kunstneriske udtryk, som kunstneren og underviseren i fællesskab har ansvaret for at udfolde og fortolke sammen med elevgruppen. “What if” inspirerer til at arbejde med fantasi, modsætninger eller et helt tredje aspekt. Alle vil blive tvunget ud af deres vante rammer, og dette kræver en åbenhed og rummelighed fra kunstnere, elever og undervisere.

// Publikum består af inviterede skoleklasser og offentligheden.

Publikum besøger 2-3 venues, således de oplever flere performances og kan genkende den røde tråd i eventet. Det er ligeledes ambitionen, at de involverede unge bakker hinanden op – og oplever 1-2 af de andre performances på dagen og dermed fornemmer, at de er en del af et større event med et fælles tema.

Foruden alle performances er visionen at inddrage UngAalborgs to ungdomskulturhuse Blok X og Stationen på selve dagen, hvor der vil blive afholdt ung til ung kulturiværksætterworkshops for skoleklasser – herunder også klasser fra andre kommuner med unge kunstnere fra UMMK (kulturaktørerne). Endvidere inviteres ungdomsklubber til at deltage både i workshops og som publikum på performancedagen.

/ Vi glæder os til at performe for jer /

 

UngAalborg

/Aalborg Ungdomsskole

Nordkraft (Kedelhallen)
Kjellerups Torv 5
9000 Aalborg

Se telefontider

+45 93 52 09 00

MAN-ONS: kl. 10.00 – 14.00
TORSDAG: kl. 13.00 – 16.00
FREDAG: kl. 10.00 – 14.00

Find din favorit kontakt

Vi er her for at hjælpe, og vi er ret mange. Find alle kontaktpersoner i UngAalborg.

EAN

Centralt: 5798003745794
Klubber/hold: 5798003749228
Blok X: 5798003752327
UAX: 5798003752419

Aalborg Kommune CVR: 29189420

~

Sikker mail

Send sikker email gennem borger.dk med NemID. Fx hvis du vil sende CPR, eller andre fortrolige eller personfølsomme oplysninger som vedrører dig selv eller dit barn.

Organisationen

UngAalborg er Ungdomsskolen i Aalborg Kommune. Se hvordan vi er organiseret.

Privatliv & Cookies

Læs om UngAalborgs privatlivspolitik og cookiehåndtering.

Sociale medier