Dette er et af UngAalborgs talenthold for elever i 9. og 10. klasse. Du kan kun tilmelde dig holdet efter forudgående aftale med din lærer.

• Holdnummer: 0216R
  • Hold for 24 elever
  • 16 lektioner af 105 minutters varighed
  • Torsdage, kl. 14.15 – 16.00
  • Uge 34 til 50, 2019

Er du interesseret i udviklingen af ny medicin, funktionelle-fødevarer, gensplejsning og genteknologiens muligheder for at løse mordsager, så er dette forløb måske noget for dig.

Fagformål

• Bioteknologien er en af de grene af naturvidenskaben, der i de senere år har haft kæmpe stor indflydelse på din og min hverdag.
  • Den medicin, vi indtager, når vi er syge, er ofte blevet udviklet og tilpasset via bioteknologiske metoder. Allergi over for specielle indholdsstoffer i fødevarer kan afhjælpes ved at bearbejde fødevaren. Også her har bioteknologiske metoder været med til at forbedre livskvaliteten for os mennesker.
  • Politi og myndigheder anvender i stor udstrækning bioteknologi til at finde gerningsmændene i eksempelvis volds- og mordsager.
  • Undervisningen medvirker til, at eleverne udvikler en større forståelse for bioteknologiens muligheder og de problematikker, der ligeledes er forbundet med teknologien.

Undervisningen tilrettelægges således at eleverne opnår kompetencer til at:

• Udføre simple kemiske beregninger
  • Omgås kemikalier på forsvarlig vis
  • Udføre kemiske og biologiske eksperimenter med simpelt laboratorieudstyr
  • Benytte kemisk og biologisk fagsprog
  • Formidle resultater via skrift og tale

Forløbet vil være et tværfagligt samarbejde imellem bioteknologi, kemi og biologi. Der vil blive lagt vægt på gruppearbejde, og praktiske øvelser vil være omdrejningspunktet i forløbet.

Resultaterne fra de praktiske øvelser bearbejdes og formidles fortrinsvist via fremlæggelser på klassen.

Aalborghus Gymnasium

Gymnasiet har lige nu omkring 1000 elever i alt fordelt med 900 elever på stx og 100 elever på hf. Vi tilbyder elleve forskellige studieretninger på stx og tre fagpakker på hf inden for områderne:

• Sprog
  • Samfundsvidenskab
  • Naturvidenskab

Talentforløb

Vi har udviklet tre forskellige talentforløb til unge fra 9. -10. klasse, som alle tager udgangspunkt i fag, som gymnasiet har på skoleskemaet. Forløbene rummer i varierende grad både projektarbejde, praktiske øvelser og individuelt arbejde.

Så tag et kig på vores talentforløb og se om der kunne være noget, som lyder interessant, og som I har lyst til at prøve kræfter med på Aalborghus Gymnasium.

Adresser

Aalborghus Gymnasium
Sohngaardsholmsvej 60
9000 Aalborghus Gymnasium