Demokratidag 2023

UngAalborg og UCN Lærerseminariet inviterer til Demokratidag 2023

Onsdag d. 1. marts  |  9.00-ca. 14.15

Tilmeld din 7. klasse fra 3. januar kl. 8.00. Pris pr. klasse 500 kr.

Læs om dagensforløb og find tilmelding og kontakt herunder.

Læs om dagenTilmeld

Demokratidag er en alternativ oplevelsesdag for 7. klasser, hvor eleverne vil få mulighed for at blive introduceret til, hvad demokrati er.

Lærerstuderende fra UCN bestemmer tema og indhold til demokratidagen.

Eleverne vil også få viden om hvordan demokratiet fungerer i praksis samt blive involveret i en række af de demokratiske dilemmaer, vi står overfor i hverdagen; både lokalt, nationalt og internationalt.

Derudover vil eleverne også stifte bekendtskab med, hvordan ungeindflydelse er muligt i Aalborg Kommune. Eleverne vil komme til at møde en række udfordringer og oplevelser i Aalborg midtby.

Efter din klasse er tilmeldt

Mandag den 14. februar vil du vil modtage praktisk information på mail, så du kan forberede din klasse til dagen.

Dagens forløb

• Max 24 klasser fordelt på 3 ruter
  • Der er 1-2 klasser pr. workshop
  • Ruterne er inddelt i rute A, rute B og rute C
  • Alle klasser kommer igennem 4 workshops i løbet af dagen (to om formiddagen og to om eftermiddagen)
  • Hver workshop varer 50 min. Klasserne har 10 min. til skifte workshop. Derfor er ruterne meget lokale, en omkring Nordkraft, en omkring Hovedbiblioteket og en omkring Gammeltorv
  • Klasserne holder frokostpause kl. 11.10-11.50. Madpakke medbringes.
  • Klasserne tilrettelægger og betaler selv transporten frem og tilbage fra skolen
  • Klasserne møder kl. 9.00 på første workshopsted. Dagen slutter ca. kl. 14.15
  • Hver klasse følger med deres lærer, som har ansvaret for eleverne.

Kontakt og tilmelding

Har du spørgsmål til dagen, er altid velkommen til at kontakte Else som blandt andet står for koordineringen.

Du kan tilmelde klassen fra 3. januar 2022 kl. 8.00 på Nemtilmeld.

• For 7. klasser i Aalborg kommune
  • Pris pr. klasse 500 kr.