UngAalborgs demokratiworkshop engagerer de unge i demokratiet og er med til at nuancere indsigt og viden om deres demokratiske muligheder i Aalborg Kommune.

Undervisningen sker igennem forskellige workshops og oplæg, som motiverer de unge til at tage et demokratisk valg i lokalsamfundet. De unge vil yderligere blive introduceret til de kompetencer og oplevelser der kommer ud af at deltage aktivt i medborgerskab.

Eleverne kommer til at høre, om hvor man kan få denne indflydelse heriblandt fra indstanserne fra UngAalborgs demokratitrappe, hjælpeorganisationer og andre interesseorganisationer. Herefter vil vi inddrage eleverne i en workshop om, hvad man får ud af at være aktiv, både på det faglige og personlige niveau, og høre elevernes forventninger til, hvad man får ud af at være aktiv. Målet med denne workshop er at udfordre elevernes forestillinger, om hvad man kan få ud af at tage del i lokalsamfundet.

Workshoppen indeholder herefter arbejde med unges rettigheder i samfundet bl.a. igennem ‘Tip en 13’er’ for at gøre arbejdet sjovt, men samtidig lærerigt, så elever lærer mest muligt.

Til sidst vil vi præsentere en politisk debat mellem to ungdomspartier, hvor elever får lov til at komme med deres input til debatten bl.a. med den viden, de har fået gennem dagens arbejde. Her igennem kommer eleverne til at føle, at de virkelig kan bruge den viden, som vi bidrager med igennem dagen.

I slutningen af workshoppen vil vi sørge for, at de unge kommer til at bruge den viden, de har tilegnet sig igennem workshoppen praktisk. Det kan være gennem debat, politkudvikling eller kampagner. Dette vil ændre sig efter omstændighederne for workshoppen, og hvilke ønsker eleverne selv har til at bruge deres viden og holdninger.

Booking skal ske senest 1 måned før arrangementets afholdelse.

• Undervisningen er rettet mod elever på 7.-10. klassetrin.
  • Undervisningen koster 500 kr. pr. besøg.
  • Undervisningen udgør sædvanligvis en dobbelt lektion, men andet kan også aftales.

Booking/kontakt

Camilla Lindum
E-mail: cl-skole@aalborg.dk
Mobil: +45 93 52 09 05

Bag projektet står UngAalborg.