Drama som valgfag 2022/23

På drama som valgfag udfolder vi kreativiteten gennem krop og leg. Vi arbejder med udtryksformer, teatrets virkemidler, karakterer og ikke mindst modet til at stå på en scene i et kunstnerisk udtryk.

Læs beskrivelse, praktisk og mål herunder.

I drama som valgfag arbejder eleverne med teater gennem både manuskriptarbejde, selvskabte scener, improvisationer og dramaøvelser. Det gør vi med henblik på, at eleven bliver i stand til at skabe troværdige karakterer på scenen i overensstemmelse med genre og udtryk. Dette gør vi gennem leg og dramaøvelser. Vi arbejder endvidere med kendskab til teatrets virkemidler, så eleven opnår en forståelse for disse – og kan anvende dem i arbejdet med karakterer og iscenesættelse.

Vi arbejder med visninger og forestillinger af forskellig karakter og lægger desuden vægt på at komme ud og se professionelle opsætninger på byens teatre.

Vigtigt omkring udstyr

UngAalborg står for materialer, rekvisitter og lign i de forskellige processer og forløb.

Forventninger til skolen

 • Minimum 12 deltagere
 • Hvis undervisningen foregår på skolen, stilles krav om, at vi kan  være i et lokale, hvor der er adgang til musik, og hvor der er plads til bevægelse.
 • Alternativt kan undervisningen foregår i teatersalen på Blok X i Karolinelund.

Relevante oplysninger

Drama som valgfag kan bygges op efter, hvad der giver mening i forhold til skolen. Hvis valgfaget skal afsluttes med en visning, vil det være at foretrække, at der kan samles timer sammen op til visningen.


Appetizer til eleverne

Går du med en drøm om at afprøve dig selv på en scene? Har du lyst til at stifte bekendtskab med teatrets udtryksformer og virkemidler? Vil du gerne være medskaber og udfolde din kreativitet? Så er drama som valgfag lige det, du går og mangler!


Formål

 • Eleverne skal i faget drama udvikle kompetencer og lyst til at bruge drama som udtryksmiddel. Eleverne skal fremme deres indsigt i og glæde ved teatrets særlige kommunikationsform.
 • Eleverne skal gennem praksis udvikle deres forståelse af den dramatiske udtryksforms særlige kropslige, æstetiske og sociale muligheder.
 • I drama skal eleverne udvikle deres forståelse og brug af det dramatiske udtryk som en mulighed for at indleve sig i mennesker, situationer og miljøer.

Færdighedsmål

 • At kunne tage imod instruktion
 • At kunne indgå i en scenisk produktion
 • At kunne arbejde målrettet med tekst og karakter
 • Eleven har viden om figur, rum, tid og forløb

Vidensmål

 • At kende forskellige teatergenrer og perioder
 • At kende til arbejdsområderne og processen omkring en teaterproduktion
 • At kende teatrets virkemidler

Kompetencemål

 • At kunne indgå i et scenisk fællesskab.
 • At kunne arbejde med sig selv i forbindelse med karakterarbejde
 • At kunne reflektere kreativt
 • At kunne være nærværende
 • Forståelse for kropssprog og stemmeføring

Kontakt

Hvis du vil booke dig ind på Drama som valgfag 2022/23

I samme kategori

Sangskrivning 2022/23

Sangskrivning 2022/23

Har du en sangskriver gemt i maven? På dette hold skriver vi sange både i fællesskab og individuelt. Vi bruger lydproduktionprogrammet GarageBand til at producere musikken til vores sangtekst.

Præsentationsteknik 2022/23

Præsentationsteknik 2022/23

Præsentationsteknik handler om, hvordan vi bliver bedre til at stå over for andre, når vi skal præsentere et stykke arbejde, et projekt eller andet. Det handler om bevidstheden om, hvilke mekanismer, der går igang kropsligt, når vi står foran andre og kan mærke, hvordan vi kropsligt og mentalt kan blive udfordret.

Programmering i Unity3D 2022/23

Programmering i Unity3D 2022/23

På dette hold vil eleverne komme til at arbejde med programmering i Unity3D – et professionelt værktøj til spiludvikling.

Pige friluftsliv 2022/23

Pige friluftsliv 2022/23

UngAalborg tilbyder Pige friluftsliv som temadag/forløb med fokus på relationerne og det sociale fællesskab i pigegruppen, gennem UngAalborg Friluftsskoles aktiviteter.
Friluftsskolens aktiviteter består af klatring, lejrliv, vandring og forskellige vandaktiviteter som kajak, kano og stand-up paddleboard.

Musik og teater 2022/23

Musik og teater 2022/23

Dette hold er for jer, der kan lide musik eller teater, eller begge dele. Til sidst i forløbet opfører vi en forestilling.

Sail Training på skibet LOA 2022/23

Sail Training på skibet LOA 2022/23

Valgfag 30 timer / Max være 20 elever + 2 lærer. UngAalborg og LOA tilbyder sejlads træning (sailtraning) med et træskib på Limfjorden som valgfag med udgangspunkt i UngAalborgs Friluftsskole, hvor friluftsliv og sejlads vil være omdrejningspunktet.

Kunst og Streetart 2022/23

Kunst og Streetart 2022/23

Her får eleverne mulighed for at dyrke deres indre kunstner, når vi gennem forskellige teknikker arbejder med kunsten. I fællesskab hjælper vi hinanden og arbejder kreativt med både klassisk blyantstegning, akryl på lærred, collage og streetart.

Friluftsliv 2022/23

Friluftsliv 2022/23

UngAalborg tilbyder Friluftsliv som valgfag med udgangspunkt i UngAalborg Friluftsskoles aktiviteter. Friluftsskolens aktiviteter består af mountainbike, klatring og trekking/lejrliv samt forskellige vandaktiviteter som kajak, kano og stand-up paddleboard.

Food Maker 2022/23

Food Maker 2022/23

I dette forløb får eleverne mulighed for at lære, hvordan de skaber bedre måltidsvaner for sig selv eller vennerne?

Filmproduktion 2022/23

Filmproduktion 2022/23

Eleverne skal i filmproduktion opnå kompetencer til at producere og analysere levende billeder både som selvstændig udtryksform og i samspil med andre medier i et kulturelt perspektiv.

Digital tegning 2022/23

Digital tegning 2022/23

Eleverne får kendskab til at arbejde med programmet Procreate, hvor vi sammen gennemgår forskellige tegneteknikker. Teknikker og metoder som gør sig gældende, når vi tegner digitalt på IPad eller Tablet. Eleverne får mulighed for at lave deres egen plakat, som kan udstilles på skolerne.

Cross & MX Workshop 2022-23

Cross & MX Workshop 2022-23

Her kan eleverne prøve kræfter med en spændende og fysisk og mentalt udfordrende motorsport. Helt uden forudsætninger, lærer eleverne, hvordan man kører motocross (MX).

Bæredygtigt design 2022/23

Bæredygtigt design 2022/23

Her får eleverne mulighed for at afprøve forskellige designteknikker inden for bæredygtighed. Vi arbejder med forskellige designteknikker og metoder, der sikrer et stærkt og gennemarbejdet design.

eSport 2022/23

eSport 2022/23

Esport handler ikke kun om at spille computerspil. Det handler også om at lære at arbejde sammen, lægge strategier og reflektere over egne evner…

Spansk som valgfag 2022/23

Spansk som valgfag 2022/23

Spansk et et af de mest talte sprog i verden og modersmålet i 21 lande. Kendskab til spansk sprog og kultur giver eleverne globalt udsyn og interkulturel forståelse.