Filmproduktion 2022/23

Eleverne skal i filmproduktion opnå kompetencer til at producere og analysere levende billeder både som selvstændig udtryksform og i samspil med andre medier i et kulturelt perspektiv.

Læs beskrivelse, praktisk og mål herunder.

“Udfold kreativitet gennem levende billeder”

Eleverne skal gennem oplevelse og arbejde med æstetiske og fortællende former udvikle deres indsigt og indlevelse i film. I filmproduktion skal eleverne udvikle bevidsthed om og nysgerrighed for filmmediets muligheder for oplevelse og erkendelse med henblik på at styrke elevernes kulturelle identitet som aktive deltagere i en global medieverden.

Eleverne skal gennem oplevelse og arbejde med æstetiske og fortællende former udvikle deres indsigt og indlevelse i film. I filmproduktion skal eleverne udvikle bevidsthed om og nysgerrighed for filmmediets muligheder for oplevelse og erkendelse med henblik på at styrke elevernes kulturelle identitet som aktive deltagere i en global medieverden.

Stationen har en række forskellige film- og medietilbud, som i samarbejde med skolen kan skræddersyes, så det passer til den enkelte skoles behov.

Forventninger til skolen

 • Max. 25 elever pr. forløb.
 • Der er mulighed for, at vi kan vi komme ud til jer på skolerne og undervise i enkelte moduler, men den primære undervisning foregår på Stationen i Nørresundby.

Appetizer til eleverne

I valgfaget Filmproduktion får du hacks, tips og tricks til at steppe dit video-game op. Vi arbejder med filmiske virkemidler, billedbeskæring, billedkomposition og perspektiver, kamerabevægelser, klipning, lyd, lys, farve og filtre og derudover ser vi på hvordan, du får de bedste billeder ud af dit kamera og hvordan du stykker dem sammen til en god fortælling.

Måske vil du arbejde med reklamefilm, lave en musikvideo, instruere en kortfilm, lave en skatefilm, høste likes for flotte film på dine sociale medier, eller starte din egen YouTube kanal… Mulighederne er mange – og vi hjælper dig hele vejen. Vi har alt i professionelt videoudstyr, som du kan benytte til dit filmprojekt.


Kompetencemål

Filmproduktion som valgfag omfatter to kompetenceområder: Filmproduktion og Filmanalyse.

Filmproduktion:

 • Eleven kan udtrykke sig i levende billeder i varierede filmgenrer

Filmanalyse:

 • Eleven kan vurdere filmproduktioner i et kulturelt perspektiv.

Færdigheds- og Vidensmål – Filmproduktion

Filmdramaturgi:

 • Eleven kan anvende filmdramaturgiske teknikker og modeller i filmiske fortællinger
 • Eleven har viden om filmdramaturgiske forløb og modeller

Filmiske virkemidler:

 • Eleven kan anvende filmiske virkemidler til at producere personlige udtryk i film
 • Eleven har viden om anvendelse af filmiske virkemidler

Produktionsproces:

 • Eleven kan gennemføre en filmproduktions forløb i alle dens faser
 • Eleven har viden om faser og opgaver i en filmproduktions forløb

Film i samspil:

 • Eleven kan anvende egne film kommunikativt i samspil med andre medieudtryk
 • Eleven har viden om anvendelse af film i mediekontekster

Udstyrsbetjening:

 • Eleven kan betjene tidssvarende teknisk udstyr og værktøjer til at optage, redigere og dele film
 • Eleven har viden om tidssvarende teknisk udstyr og software

Færdigheds- og Vidensmål – Filmanalyse

Filmgenrer:

 • Eleven kan identificere filmgenrer
 • Eleven har viden om filmgenrers karakteristika

Filmæstetik:

 • Eleven kan vurdere virkemidlers æstetiske funktioner i film
 • Eleven har viden om filmiske virkemidler

Filmkomposition:

 • Eleven kan analysere films dramaturgi og udtryk
 • Eleven har viden om filmdramaturgi

Filmkultur:

 • Eleven kan vurdere film i et socialt og kulturelt perspektiv
 • Eleven har viden om films samfundsmæssige udvikling og indvirkning

Kontakt

Hvis du vil booke dig ind på Filmproduktion 2022/23

I samme kategori

Trivsel i fællesskabet 2022/23

Trivsel i fællesskabet 2022/23

Trivsel i fællesskabet er et forløb for klasser, der har brug for et skub i den rigtige retning og et ændret narrativ om gruppen. Vi arbejder med selvudvikling, nærvær og sammenhængen mellem følelser, tanker, krop og adfærd, herunder temaer som kreativitet, fællesskab, motivation, robusthed og kropslighed.

Sangskrivning 2022/23

Sangskrivning 2022/23

Har du en sangskriver gemt i maven? På dette hold skriver vi sange både i fællesskab og individuelt. Vi bruger lydproduktionprogrammet GarageBand til at producere musikken til vores sangtekst.

Eksamensforberedelse for ordblinde 2022/23

Eksamensforberedelse for ordblinde 2022/23

GROW eksamensforberedelse er et fag, hvor der er fokus på at forberede ordblinde elever på at gå til eksamen, men som også sigter bredere imod at give et personligt løft og nogle almene redskaber til at håndtere (skole-) hverdagen.

Præsentationsteknik 2022/23

Præsentationsteknik 2022/23

Præsentationsteknik handler om, hvordan vi bliver bedre til at stå over for andre, når vi skal præsentere et stykke arbejde, et projekt eller andet. Det handler om bevidstheden om, hvilke mekanismer, der går igang kropsligt, når vi står foran andre og kan mærke, hvordan vi kropsligt og mentalt kan blive udfordret.

Programmering i Unity3D 2022/23

Programmering i Unity3D 2022/23

På dette hold vil eleverne komme til at arbejde med programmering i Unity3D – et professionelt værktøj til spiludvikling.

Pige friluftsliv 2022/23

Pige friluftsliv 2022/23

UngAalborg tilbyder Pige friluftsliv som temadag/forløb med fokus på relationerne og det sociale fællesskab i pigegruppen, gennem UngAalborg Friluftsskoles aktiviteter.
Friluftsskolens aktiviteter består af klatring, lejrliv, vandring og forskellige vandaktiviteter som kajak, kano og stand-up paddleboard.

Musik og teater 2022/23

Musik og teater 2022/23

Dette hold er for jer, der kan lide musik eller teater, eller begge dele. Til sidst i forløbet opfører vi en forestilling.

Sail Training på skibet LOA 2022/23

Sail Training på skibet LOA 2022/23

Valgfag 30 timer / Max være 20 elever + 2 lærer. UngAalborg og LOA tilbyder sejlads træning (sailtraning) med et træskib på Limfjorden som valgfag med udgangspunkt i UngAalborgs Friluftsskole, hvor friluftsliv og sejlads vil være omdrejningspunktet.

Kunst og Streetart 2022/23

Kunst og Streetart 2022/23

Her får eleverne mulighed for at dyrke deres indre kunstner, når vi gennem forskellige teknikker arbejder med kunsten. I fællesskab hjælper vi hinanden og arbejder kreativt med både klassisk blyantstegning, akryl på lærred, collage og streetart.

Gi’ faget krop – og et udtryk 2022/23

Gi’ faget krop – og et udtryk 2022/23

Kroppen sanser, husker og lærer og er tæt forbundet med hjernens kognitive funktioner. Desuden ved vi, at bevægelse fordrer et motiverende læringsmiljø. Derfor har vi specialiseret os i at kombinere netop krop og tænkning i de fagfaglige fag i folkeskolen.

Friluftsliv 2022/23

Friluftsliv 2022/23

UngAalborg tilbyder Friluftsliv som valgfag med udgangspunkt i UngAalborg Friluftsskoles aktiviteter. Friluftsskolens aktiviteter består af mountainbike, klatring og trekking/lejrliv samt forskellige vandaktiviteter som kajak, kano og stand-up paddleboard.

Food Maker 2022/23

Food Maker 2022/23

I dette forløb får eleverne mulighed for at lære, hvordan de skaber bedre måltidsvaner for sig selv eller vennerne?

Drama som valgfag 2022/23

Drama som valgfag 2022/23

På drama som valgfag udfolder vi kreativiteten gennem krop og leg. Vi arbejder med udtryksformer, teatrets virkemidler, karakterer og ikke mindst modet til at stå på en scene i et kunstnerisk udtryk.

Digital tegning 2022/23

Digital tegning 2022/23

Eleverne får kendskab til at arbejde med programmet Procreate, hvor vi sammen gennemgår forskellige tegneteknikker. Teknikker og metoder som gør sig gældende, når vi tegner digitalt på IPad eller Tablet. Eleverne får mulighed for at lave deres egen plakat, som kan udstilles på skolerne.

Cross & MX Workshop 2022-23

Cross & MX Workshop 2022-23

Her kan eleverne prøve kræfter med en spændende og fysisk og mentalt udfordrende motorsport. Helt uden forudsætninger, lærer eleverne, hvordan man kører motocross (MX).

Bæredygtigt design 2022/23

Bæredygtigt design 2022/23

Her får eleverne mulighed for at afprøve forskellige designteknikker inden for bæredygtighed. Vi arbejder med forskellige designteknikker og metoder, der sikrer et stærkt og gennemarbejdet design.

eSport 2022/23

eSport 2022/23

Esport handler ikke kun om at spille computerspil. Det handler også om at lære at arbejde sammen, lægge strategier og reflektere over egne evner…

Spansk som valgfag 2022/23

Spansk som valgfag 2022/23

Spansk et et af de mest talte sprog i verden og modersmålet i 21 lande. Kendskab til spansk sprog og kultur giver eleverne globalt udsyn og interkulturel forståelse.