TEMADAG: UngAalborg tilbyder undervisning i førstehjælp som temadag i én eller to dage i  ud-skolingen (7. – 10. klasse). Der tilbydes kursus i førstehjælp efter retningslinjerne fra Dansk Førstehjælpsråd. Undervisningen foregår på jeres skole, og UngAalborg medbringer det nødvendige udstyr til undervisningen. Der tilbydes 2 forskellige forløb, som begge udløser gyldigt førstehjælpsbevis til eleverne.

Forløb 1: Førstehjælp ved hjertestop (4 timer).

Forløb 2: Færdselsrelateret førstehjælp til unge knallertførere inkl. førstehjælp ved hjertestop (8 timer fordelt over 1 eller 2 dage).

Ydermere tilbydes der forløb, som tilpasses efter skolens ønsker (også for større elev-grupper). Disse forløb udløser ikke førstehjælpsbevis.
Udgangspunktet for undervisningen er, at UngAalborg stiller med 1 underviser pr. 16 elever (dette er krav fra Dansk Førstehjælpsråd).

• At fremme forståelsen for vigtigheden af at kunne yde førstehjælp
  • At eleverne bliver sikre i anvendelsen af den basale førstehjælp
  • At eleverne via aktiv læring får afprøvet forskellige førstehjælpssituationer
  • At eleverne får nogle positive fællesoplevelser.

Færdighedsmål

• At handle rigtigt i forskellige situationer, hvor der skal ydes førstehjælp
  • Færdigheder i forhold til aktiv førstehjælp
  • Færdigheder i psykisk førstehjælp og betydningen af denne.

Vidensmål

• Praktisk og teoretisk viden om førstehjælp og dennes anvendelsesmuligheder og begrænsninger
  • Viden om sikker hjerte-lunge-redning
  • Viden både praktisk og teoretisk i relation til førstehjælpen.

Kompetencemål

• Eleven kan yde sikker førstehjælp, herunder sikker hjerte-lunge-redning
  • Eleven kan handle hurtigt og fornuftigt i situationer, hvor der skal ydes færstehjælp
  • Eleven evner at løse samarbejdsopgaver i en førstehjælpskontekst.

Forventninger/krav til skolen

Bemærk max. 16 elever pr. instruktør, for at der kan udstedes gyldigt førstehjælpsbe-vis.

Dianna Jensen
diannajensen10@gmail.com