Velkommen som forælder i UngAalborg

 

Når dit barn begynder i 7. klasse, får de mulighed for at benytte sig af UngAalborgs fritidsaktiviteter.

UngAalborgs speciale er at lave fritidsaktiviteter for unge, og uanset aktivitet har vi altid et stærkt fokus på trivsel og fællesskaber.

Ungdomsskolen i Aalborg Kommune er en stor og mangfoldig organisation, som hvert år udbyder flere hundrede fritidsaktiviteter og hold for unge, primært i alderen 13-19 år på lige fod med at gå til fodbold, svømning, spejder, bueskydning osv.

UngAalborg er en del af  Børn og Unge og samarbejder med og understøtter desuden Aalborg Kommunes folkeskoler, om blandt andet valgfag, oplevelser og tilbud, som ligger uden for skolernes rammer og kompetencer.

Hent kataloget “Oplevelser og Aktiviteter”

Inspiration til forældre for jeres skønne teenagere…

• Format: PDF / 16:9 format.
• Sideantal og størrelse: 40 sider / 8 megabyte
• Noter: PDF er IKKE opdateret efter regler for webtilgængelighed. Man kan rekvirere en trykt version, som den er tiltænkt, ved at kontakte UngAalborg.

Forældreaccept til vandaktiviteter

Med en underskrevet forældreaccept tillader du, at dit barn må deltage i vandaktiviteter i Aalborg Ungdomsskole. Samtidig bekræfter du blandt andet også at dit barn kan svømme og ikke har sygdomme der kan medføre bevidsthedstab (f.eks. epilepsi).

Accepten skal underskrives og medbringes til aktiviteten før dit barn kan deltage i vandaktiviteter.

Forældreaccept til Crossbanen i Hvorup

Alle deltagere skal være orienteret om sikkerhedstiltag fra instruktøren.

Er deltagerne under 18 år, er forældrene forpligtet på at være orientere sig om sikkerhedstiltaget. Der skal også foreligge en underskrevet forældreaccept ved aktivitetens start. Accepten skal printes, underskrives og afleveres den første dag inden undervisningen kan starte

Accepten skal underskrives og medbringes til aktiviteten før dit barn kan deltage i aktiviteter.

Find sikkerhedsinstrukser og forældreaccept her:

Kort om UngAalborg

/Ungdomsskolen i Aalborg Kommune

 • UngAalborg er ungdomsskolen for alle Aalborg Kommunes ca. 16.000 unge.
 • Man skal være 13 år eller gå i 7. klasse til ca. 19 år. Enkelte tilbud gå op til 25 år.
 • 31 ungdomsklubber rundt om i hele kommunen og 6 af dem har integreret Juniorklub.
 • 2 ungdomskulturhuse: Stationen og Blok X i Karolinelund.
 • 4 aktivitetshuse: UngAalborg Vandcenter (Aalborg, Sebber og Hals), Skatehallen i Vejgaard, Sejlflod Aktivitetshus og Crossbanen i Hvorup.
 • Gennem hele skoleåret tilbyder UngAalborg 100-vis af hold- og fritidstilbud, projekter, events og hold til alle kommunens unge.
 • Unge kan tilmelde sig med samme UNI•login som de bruger i skolen.
 • Vi har den eneste knallertkøreskole i kommunen.
 • 99% af alle vores fritidstilbud er gratis (der er fx ofte brugerbetaling til rejser/ture).
 • Ud over alle vores fritidstilbud, understøtter UngAalborg også skolerne med fx valgfag, aktiviteter, læringsforløb og temadage mm.
 • UngAUC – UngAalborg Uddannelsescenter er en del af UngAalborg.
 • UAX – UngAalborg 10 (tidligere 10. klasse) er en del af UngAalborg.
 • UngAalborg er aktive udbyder af holde til Aktiv Sommer.

Hold- og fritidstilbud

UngAalborg udbyder ca. 250 fritidshold hvert år, som vi løbende opretter.

UngAalborgs tilbud udbydes løbende gennem hele året som annonceres gennem, sociale medier, hjemmeside og elev-elev kontakt.

Et fritidshold kan have meget forskelligt indhold og faglige niveau, alt efter hvad jeres børn efterspørger. Hold og fritidstilbud ligger under kategorier.

Ungdomsklubber

En ungdomsklub er et fristed, hvor de unge og deres kammerater frit kan udfolde sig – i trygge rammer med kompetente studerende og voksne. Her har de unge medbestemmelse og reel indflydelse på klubbens indhold og rammer.

Vi byder de unge velkommen i UngAalborgs 31 Ungdomsklubber med unikke tilbud i fede rammer for alle 13-19 årige i Aalborg Kommune. Klubbernes åbningstider er forskellige og enkelte kræver et mindre kontingent.

Hver klub tilbyder forskellige aktivitetsmuligheder, fx..

Pool, bordtennis, hygge, bordfodbold, sport, værksteder, debatter, foredrag, online Gaming og LAN, musik, øvelokaler, madaftener, weekendture, turneringer, musik, fester og meget andet – men det du altid kan finde er, et godt fællesskab og nye relationer, og du bestemmer selv, hvornår du vil være i klubben og hvad du vil deltage i.

Vi kan det, de unge vil

UngAalborg kan organisere det meste –  og ret hurtigt.

Efterspørger dit barn fx at kunne gå til dramaundervisning, kinesisk eller andet, kan ungdomsskolen undersøge muligheden samt organisere og facilitere alt det praktiske – finde egnet underviser, sted, tid og hvordan – gratis.

Hvis alt falder på plads og vi kan finde en kvalificeret underviser, kan et hold i princippet starte allerede en uge efter. Alt efter aktiviteten, kræver det at 8-12 unge melder sig på holdet.

Samarbejdspartnere

UngAalborg samarbejder også med alle skoler i Aalborg Kommune og tilbyder blandt andet anderledes valgfag til elever i 7. – 10. klasserne.

UngAalborg udbyder fx også valgfag, lærerkurser og temadage i samarbejde med skolerne. Se mere på www.ungaalborg.dk/skoler

Også mulighed for hjælp til at indhente det forsømte

Enkelte fag til folkeskolens afgangsprøve for at komme videre med dine uddannelsesplaner, har du her muligheden for at indhente det forsømte. Vi tilbyder dig undervisning i dansk, matematik, engelsk, tysk, fysik/kemi. Undervisningen foregår på UngAUC i Enggårdsgade i Aalborg.

Kontakt UngAUC hvis du har spørgsmål. www.ungauc.dk.

Brugerbetaling

Næsten alle vores hold er gratis. Enkelte gange kan der dog forekomme brugerbetaling. Det kan være rejseaktiviteter som skiture eller knallertundervisning. Der vil også være særlige events, hvor der fx opkræves entré. Klubmedlemskaberne vil også koste et mindre beløb. Fælles for betalingen er, at vi holder beløbene på et minimum.

TIlmelder man sig en aktivitet med brugerbetaling, vil beløbet blive opkrævet ved tilmelding.  Tilmeldingen er herefter bindende, og pengene refunderes ikke! Det vil fremgå tydeligt, hvis der er betaling forbundet med et hold.

 

Kontakt og Spørgsmål

Du er meget velkommen til at kontakte UngAalborgs hovedkontor på telefon:+45 93 52 09 00

Telefontider

Mandag – onsdag kl. 10.00 – 14.00
Torsdag kl. 13.00 – 16.00
Fredag kl. 10.00 – 14.00

Du kan også finde kontaktinformationer på alle ansatte under kontakt.

Adresse på hovedkontor

UngAalborg
Kjellerupsgade 16
9000 Aalborg

UngAalborg hører under Børn og Unge i Aalborg Kommune.