Er du ung og ordblind, og vil du udvikle dig og blive en endnu bedre udgave af dig selv? UngAalborg har et tilbud til unge i 7.-10. klasse.

GROW er 3 + 2 dage med kreative kropslige aktiviteter, fællesskab, uddannelsesvejledning, sikring af it- kompetencer og fokus på alle de muligheder, du har lige nu og her og i din fremtid. Du vil møde andre unge, som er ordblinde og i fællesskab med dem styrke dine ressourcer og handlekompetencer.

Video: En personlig historie om Kirsten som blev testet ordblind i 2.g i gymnasiet (Varighed: ca 9 min.)

Målet er, at du opnår indsigt i  dine egne styrker, fremtidige handlemuligheder og udvikler (bedre) strategier til at håndtere de problemer, som du måske går og kæmper med. På den måde går vi i fællesskab efter, at du efterfølgende oplever at have et bedre grundlag for at udfolde dig i både skole og fritid.

Du kommer til at reflektere meget og på en anderledes måde, end du sikkert er vant til. Det sker i en vekselvirkning mellem samtaler med udgangspunkt i dig og de andre unge samt improvisations- og teaterøvelser. Til disse øvelser knyttes praktisk træning i brugen af IT-understøttede hjælpeprogrammer, som du kan bruge både i og udenfor din skolehverdag.

GROW finder sted i Blok X i Karolinelund

• 1. uge: Onsdag-fredag 9.00 – 15.00
  • 2. uge: Onsdag 9.00 – 15.00 og torsdag 9.00 – 18.00
  • Derefter nærmere aftalte besøg på din skole

Du skal have adgang til computer og de fornødne programmer.

Tilmelding til forløbet

Dine forældre og din skole skal på forhånd kunne sige, at de er parate til at støtte dig efterfølgende.

1. Du skal udfylde en ansøgning om optagelse på et læringsforløb, hvor du krydser af, hvilket af forløbene, som du tror passer bedst til dig. Ansøgningsblanketten kan du få tilsendt på e-mail ved at kontakte Wilma Walther-Hansen (se nederst). Ansøgningen udfyldes i samarbejde med lærer, trivsels-medarbejder, skoleleder eller dine forældre.
  2. Derefter skal du, dine forældre samt gerne en af dine lærere deltage ved et informationsmøde. Her får du et bedre billede af de forskellige forløb, og du har mulighed for at tale med underviserne. På den måde er du mere sikker på, at du har valgt det rigtige forløb, når du efterfølgende bekræfter eller ændrer din ansøgning.
  3. Kort efter får du besked om, hvorvidt du er blevet optaget.

Afslutning på forløbet

Dagene følges op med besøg på din skole, hvor en af underviserne fra GROW overtager din klasse i et par lektioner omkring et nærmere aftalt indhold, og holder møde med din lærer omkring dine fremadrettede ønsker og behov. Derudover får du mulighed for at holde dine nye venskaber ved lige i GROWclub, som er en klub for ordblinde, hvor vi mødes 4-6 gange om året omkring et indhold du selv er med til at bestemme.

Datoer

• Uge 46 (3 dage) og 47 (2 dage). Herefter individuelt aftalte besøg.

• Uge 10 (3 dage) og 11 (2 dage). Herefter individuelt aftalte besøg.
  • Uge 22 (3 dage) og 23 (2 dage). Herefter individuelt aftalte besøg.

Datoer for informationsmøder følger.

Wilma Walther-Hansen
ww-skole@aalborg.dk