Er du ung og ordblind, og vil du udvikle dig og blive en endnu bedre udgave af dig selv? UngAalborg har et tilbud til unge i 7.-10. klasse.

GROW er en uge med kreative kropslige aktiviteter, fællesskab, uddannelsesvejledning, sikring af it- kompetencer og fokus på alle de muligheder, du har lige nu og her og i din fremtid. Du vil møde andre unge, som er ordblinde og i fællesskab med dem styrke dine ressourcer og handlekompetencer.

Video: En personlig historie om Kirsten som blev testet ordblind i 2.g i gymnasiet (Varighed: ca 9 min.)

Målet er, at du opnår indsigt i  dine egne styrker, fremtidige handlemuligheder og udvikler (bedre) strategier til at håndtere de problemer, som du måske går og kæmper med. På den måde går vi i fællesskab efter, at du efterfølgende oplever at have et bedre grundlag for at udfolde dig i både skole og fritid.

Du kommer til at reflektere meget og på en anderledes måde, end du sikkert er vant til. Det sker i en vekselvirkning mellem samtaler med udgangspunkt i dig og de andre unge samt improvisations- og teaterøvelser. Til disse øvelser knyttes praktisk træning i brugen af IT-understøttede hjælpeprogrammer, som du kan bruge både i og udenfor din skolehverdag.

GROW finder sted i Blok X i Karolinelund (Se på Google Maps)

• 1. uge: man-ons: 9.00 – 15.00, tors: 9.00 – 18.30 og fredag 9.00-12.00
  • Derefter nærmere aftalte besøg på din skole

Du skal have adgang til computer og de fornødne programmer.

Ansøgning

1. Du skal udfylde en ansøgning om optagelse sammen med skolen og dine forældre. Download blanketten herunder. Send blanketten til tilmeld.forlob@ungaucnet.dk  inden fredag d. 30. august 2019
  2. Derefter skal du, dine forældre og en af dine lærere deltage ved vores fælles informationsmøde for læringsforløbene. Her får du et bedre billede af de forskellige forløb, og du har mulighed for at tale med underviserne. På den måde er du mere sikker på, at du har valgt det rigtige forløb, når du efterfølgende bekræfter eller ændrer din ansøgning.
  3. Kort efter får du besked om, hvorvidt du er blevet optaget.

Afslutning på forløbet

Dagene følges op med besøg på din skole, hvor en af underviserne fra GROW overtager din klasse i et par lektioner omkring et nærmere aftalt indhold, og holder møde med din lærer omkring dine fremadrettede ønsker og behov. Derudover får du mulighed for at holde dine nye venskaber ved lige i GROWclub, som er en klub for ordblinde, hvor vi mødes 4-6 gange om året omkring et indhold du selv er med til at bestemme.

icon-clock-o Datoer 2019

• Uge 47.
  • Herefter individuelt aftalte besøg.

Læringsforløbenes tilmeldingsfrister og tilhørende informationsmøder.

ForløbAfholdes ugeAnsøgningsfristInfomøderEvt. omvalgBesked om optagelse
GROW47Fre 30/8Man 19/8 og tirs 3/9
Man 9/9Tirs 10/9
GROWplus36, 38Fre 16/8Man 19/8 og tirs 3/9
Man 19/8Tirs d. 20/8
Læringslokomotivet39, 43, 44, 45fre 30/8Man 19/8 og tirs d. 3/9Man 9/9Tirs 10/9
Mindboost35, 36 samt 49, 501: fre 16/8
2: ons 13/11
Man 19/8, tirs 3/9 og
ons d. 20/11
1: man 19/8 og
2: ons 27/11
1: tirs 20/8 og 2: tors 28/11
Læg mærke til, at man kan høre om alle forløbene på informationsmøderne. Man søger om optagelse, deltager ved et informationsmøde og har så mulighed for at vælge om, hvis ens første valg ikke var det bedste. Beskeden om den endelige optagelse får man dagen efter “omvalgsfristen”.

Man er også velkommen til informationsmøderne, hvis man bare er nysgerrig, hvilket betyder, at man kan deltage her uden forudgående ansøgning. Hvis man har lyst til det, vil vi dog gerne have, at man giver os et praj på tilmeld.forlob@ungaucnet.dk.

Infomødet d. 19/8 2019 finder sted på Skoleforvaltningen, Godthåbgade 8, 9400 Nørresundby i mødelokale 3+4 på 1. sal. kl. 17.15 - 18.45.

Øvrige infomøder finder sted i ungdomskulturhuset blok x i Karolinelunden, Karolinelundsvej, 9000 Aalborg. kl. 17.15 - 18.45.

icon-clock-o Datoer 2020

• Uge 10. Herefter individuelt aftalte besøg.
  • Uge 22. Herefter individuelt aftalte besøg.

Datoer for tilmeldingsfrister og tilhørende informationsmøder følger.

Download ansøgning til læringsforløbene

Ansøgning PDF (3 sider)

OBS: Ansøgningen må kun sendes digitalt via borger.dk eller sikker administrativ e-mail.

Wilma Walther Hansen
ww-skole@aalborg.dk