Læringsforløbene er gratis. Der skal ansøges om optagelse.

UngAalborgs intensive læringsforløb er alternative indgange der støtter unge til at skabe positiv forandring i deres skole- og ungdomsliv. Find ansøgningsskema og anvisninger i PDF nederst på siden.

Er du ung og ordblind, og vil du udvikle dig og blive en endnu bedre udgave af dig selv? UngAalborg har et tilbud til unge i 8. klasse.

GROW er en uge med kreative kropslige aktiviteter, fællesskab, uddannelsesvejledning, sikring af it- kompetencer og fokus på alle de muligheder, du har lige nu og her og i din fremtid. Du vil møde andre unge, som er ordblinde og i fællesskab med dem styrke dine ressourcer og handlekompetencer.

Video: En personlig historie om Kirsten som blev testet ordblind i 2.g i gymnasiet (Varighed: ca 9 min.)

Målet er, at du opnår indsigt i dine egne styrker, fremtidige handlemuligheder og udvikler (bedre) strategier til at håndtere de problemer, som du måske går og kæmper med. På den måde går vi i fællesskab efter, at du efterfølgende oplever at have et bedre grundlag for at udfolde dig i både skole og fritid.

Du kommer til at reflektere meget og på en anderledes måde, end du sikkert er vant til. Det sker i en vekselvirkning mellem samtaler med udgangspunkt i dig og de andre unge samt improvisations- og teaterøvelser. Til disse øvelser knyttes praktisk træning i brugen af IT-understøttede hjælpeprogrammer, som du kan bruge både i og udenfor din skolehverdag.

GROW finder sted i Blok X i Karolinelund (Se på Google Maps)

Mødetider: man 10.00 – 15:00, tirs-ons: 8.30 – 15.00, tors: 8.30 – 18.30 og fredag 8.30 – 13.00.

Du skal have adgang til computer og de fornødne programmer.

Du skal være opmærksom på, at deltagelse på forløbet kræver, at din skole siger ja til at lade din lærer deltage på forløbet om fredagen i tidsrummet 11:00 – 13:00.

Ansøgning

1. Du skal udfylde en ansøgning om optagelse sammen med skolen og dine forældre. Download blanketten herunder. Send blanketten til tilmeld.forlob@ungaucnet.dk. Se datoer for ansøgningsfrister, besked om optagelse på forløbet og informationsmøder i skemaet nedenfor.
  2. Hvis du bliver optaget, men ikke længere har interesse i forløbet, vil vi gerne høre fra dig hurtigt.
  3. På infomødet skal både du og dine forældre deltage. Din lærer er også meget velkommen.

Afslutning på forløbet

Du får mulighed for at holde dine nye venskaber ved lige i GROWclub, som er en klub for ordblinde, hvor vi mødes 4-6 gange om året omkring et indhold du selv er med til at bestemme.

Går du i 9. klasse, vil du desuden i foråret 2020 få mulighed for at deltage på en opfølgende temadag under overskriften GROWeksamensforberelse enten tirsdag d. 24. marts eller fredag d. 15. maj.

Uge 10 (2021)01. feb.08. feb.15 feb.Ny opfølgningsmodel undervejs

Du kan til enhver tid ansøge om at komme på et forløb. Fristerne, som er angivet her, er blot sidste udkald, hvis du vil i betragtning til det specifikke forløb.

Hvis du bliver optaget på et forløb, får du besked på de ovenstående datoer.

Hvis du ikke bliver optaget, får du en besked om, at det ikke blev dig denne gang, men at vi beholder din ansøgning i bunken til næste forløb.

Alle infomøder afholdes på Blok X i Karolinelunden, 9000 Aalborg kl. 17:15 – 18:45

Download ansøgning til læringsforløbene

OBS: Ansøgningen må kun sendes digitalt via borger.dk eller sikker administrativ e-mail. Læringsforløbene er gratis. Der skal ansøges om optagelse.