• Holdnummer: 0210R
  • 16 lektioner af 105 minutters varighed
  • Tirsdage kl. 14.15-16.00
  • Uge 34 til 50, 2019

Du møder engelsk sprog og kultur hver eneste dag i radioen, på tv og online, men hvor kommer engelsk fra, hvad er det i dag og hvor er det på vej hen? Det lærer du om i dette talentforløb som også har fokus på at udvikle både dine tekstanalytiske evner og dit mundtlige engelsk ud fra arbejdet med et bredt udvalg af emner om og tekster fra den engelsktalende verden.

Formålet med undervisningen er, at eleverne udvikler

• deres engelske ordforråd, mundtlige færdigheder, og tekstanalytiske evner.
  • deres viden om amerikansk og britisk historie, kultur og aktuelle samfundsforhold.
  • deres viden om engelsk i andre dele af den engelsktalende verden.
  • deres medieanalytiske færdigheder.

Undervisningen tilrettelægges så eleverne

• kommer til at anvende kommunikative færdigheder og strategier i praksis.
  • kan anvende viden om amerikansk og britisk historie, kultur og aktuelle samfundsforhold i arbejdet med sprog og tekster.
  • tager aktiv og undersøgende del i tilegnelse af viden.
  • får indblik i engelskfaget i gymnasiet samt potentielle karrieremuligheder

Undervisningen vil lede frem mod, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, der sætter dem i stand til at

• bruge et passende og varieret ordforråd, som gør det muligt at deltage i en samtale og diskussion på engelsk om aktuelle forhold i henholdsvis USA, Storbritannien og andre dele af den engelsktalende verden i arbejdet med et bredt udvalg af emner såsom politik, amerikansk og britisk populærkultur, immigration og engelsk som globalt sprog.
  • forstå hovedindhold og specifik information inden for forskellige genrer af talt og skrevet engelsk om et bredt udvalg af emner ud fra personlig, kulturel og samfundsmæssig relevans.
  • formidle deres tilegnede viden på forskellig vis ud fra hensyn til forskellige kommunikationsstrategier.

Hasseris Gymnasium (STX & IB) har lige nu omkring 775 elever og udbyder 10 forskellige studieretninger inden for de 4 hovedområder:

• Science
  • Samfund
  • Sprog
  • Musik
  • Herudover udbyder gymnasiet som eneste sted i Nordjylland den engelsksprogede studentereksamen IB.

Talentforløb

Vi har udviklet 3 talentforløb til unge fra 9. klasse, som gerne vil afprøve, om det almene gymnasium eller IB kunne være noget for dem. Alle 3 forløb er med udgangspunkt i fag, som gymnasiet har på skoleskemaet, og alle forløb vil give et indblik i de mange forskellige metoder og arbejdsformer, der anvendes på stx og i IB. Så tag et kig på Hasseris Gymnasiums talentforløb og se om der kunne være noget, som fanger din interesse.

Hasseris Gymnasium
Hasserisvej 300
9000 Aalborg

Bus nr. 11 og 14 med afgang fra Kennedy Arkaden går lige til døren.

Ved behov for yderligere oplysninger kan der tages kontakt til gymnasiet:

Vicerektor
Lars Nielsen