• Holdnummer Saxogade: 0201R
  • 16 lektioner af 105 minutters varighed
  • Tirsdage i Saxogade og torsdage i Turøgade, kl. 14.15-16.00
  • Uge 34 til 50, 2019

Er du interesseret i økonomi, handel og andre landes sprog og kultur, er dette talentforløb måske noget for dig!

Fagformål

Ved hjælp af de økonomiske fag, kulturforståelse og sprogfagene vil eleverne opnå forståelse for, hvad danske virksomheder skal være opmærksomme på, hvis de gerne vil tjene penge på at handle med virksomheder i udlandet. Eleverne skal opnå kendskab til, hvordan fagene hver især, men også i samspil kan anvendes til dette.

Læringsmål

Eleverne skal ved de afsluttende gruppepræsentationer kunne formulere et fagligt ræsonnement og vise kendskab til metoder og terminologi i såvel de økonomiske samt til sproglige og kulturelle forhold. Herudover skal de vise evne til at strukturere og formidle fagligt stof.

Lektionsplan

Lektion 1: Introduktion til forløbet, herunder præsentation af underviserne. Information om den afsluttende gruppepræsentation. Inddeling i arbejdsgrupper.

Lektion 2-14: Der arbejdes med

1. viden om grundlæggende økonomisk teori, samfundsøkonomiske sammenhænge og med metoder, der kan anvendes, når en dansk virksomhed vil markedsføre sig i udlandet,
  2. viden og teorier om kulturelle forhold generelt,
  3. moderne virksomhedskommunikation og
  4. sproglige og kulturelle forhold med fokus på sprog som engelsk, tysk, spansk og fransk – og på holdet i Saxogade også kinesisk.

Lektion 15: Gruppepræsentationer.

Lektion 16: Evaluering af gruppepræstationerne. Afslutning på forløbet og evaluering af dette.

Aalborg Handelsgymnasium

Handelsgymnasiet har lige nu ca. 700 elever på afdelingen i Saxogade og 1000 på afdelingen i Turøgade og tilbyder i det kommende skoleår følgende studieretninger:

1. Afsætning og International Økonomi (Studieretningsfag: Afsætning A og International Økonomi A)
  2. Virksomhedsøkonomi og Afsætning (Studieretningsfag: Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A)
  3. Matematik og International Økonomi (Studieretningsfag: Matematik A og International økonomi A)
  4. Virksomhedsøkonomi og International Økonomi (Studieretningsfag: Virksomhedsøkonomi A og International Økonomi A)
  5. Afsætning og Innovation (Studieretningsfag: Afsætning A og Innovation B)
  6. Informatik og Virksomhedsøkonomi (Studieretningsfag: Informatik B og Virksomhedsøkonomi A)
  7. Tysk og enten Fransk eller Spansk (Studieretningsfag: Tysk A og enten Fransk A eller Spansk A)
  8. International Økonomi og Fransk (Studieretningsfag: International Økonomi A og Fransk A)

Talentforløb

Vi har udviklet tretalentforløb til unge fra 9.-10. klasse, som gerne vil afprøve, om handelsgymnasiet kunne være noget for dem. De tre forløb indeholder fag, som handelsgymnasiet har på skemaet, og vil give et indblik i de metoder og arbejdsformer, der anvendes på hhx. Tag et kig på vores tre talentforløb og se, om du kunne have lyst til at følge et af dem. Undervisningen foregår i Saxogade eller Turøgade.

Adresser

Aalborg Handelsgymnasium – Saxogade

• Saxogade 10
  • 9000 Aalborg