• Holdnummer Saxogade: 0203R
  • 16 lektioner af 105 minutters varighed
  • Torsdage i Saxogade og tirsdage i Turøgade, kl. 14.15-16.00
  • Uge 34 til 50, 2019

Er du god til at være nytænkende, og drømmer du om at få din egen virksomhed eller om at være med til at skabe en bedre verden, så er dette talentforløb måske noget for dig. Du har måske tidligere deltaget i et innovationsforløb, men i dette forløb får du mulighed for at fordybe dig i teorien bag innovation og entreprenørskab og at arbejde med sprog og kultur.

Fagformål

Ved hjælp af fag som innovation, samfundsfag, erhvervsjura, afsætning (markedsføring) og sprog skal eleverne opnå forståelse for problemstillingerne ved skabelse af en idé, etablering af en virksomhed og markedsføring af idéen både på det danske og det internationale marked, men også som led i social innovation med fokus på FN’s 17 verdensmål. Eleverne skal opnå kendskab til, hvordan fagene hver især og i samspil kan bidrage til dette.

Læringsmål

Eleverne skal ved den afsluttende messe vise kendskab til metoder og terminologi i de samfundsfaglige, økonomiske og humanistiske fag samt til sproglige og kulturelle forhold. Herudover skal eleverne vise evne til at strukturere og formidle fagligt stof.

Lektionsplan

Lektion 1: Introduktion til forløbet, herunder præsentation af underviserne. Information om den afsluttende messe. Inddeling i arbejdsgrupper.

Lektion 2-14: Der arbejdes med

1. de samfundsmæssige aspekter ved innovation og entreprenørskab, herunder FN’s 17 verdensmål,
  2. idégenerering og elevatortale/pitch, kendt fra tv-programmet ”Løvens Hule”,
  3. beskyttelse af idéen,
  4. idéudvikling og sparring med elever fra hhx og
  5. markedsføring af idéen både i Danmark og internationalt.

Lektion 15: Klargøring til messen.

Lektion 16: Messe. Afslutning på forløbet og evaluering.

Aalborg Handelsgymnasium

Handelsgymnasiet har lige nu ca. 700 elever på afdelingen i Saxogade og 1000 på afdelingen i Turøgade og tilbyder i det kommende skoleår følgende studieretninger:

1. Afsætning og International Økonomi (Studieretningsfag: Afsætning A og International Økonomi A)
  2. Virksomhedsøkonomi og Afsætning (Studieretningsfag: Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A)
  3. Matematik og International Økonomi (Studieretningsfag: Matematik A og International økonomi A)
  4. Virksomhedsøkonomi og International Økonomi (Studieretningsfag: Virksomhedsøkonomi A og International Økonomi A)
  5. Afsætning og Innovation (Studieretningsfag: Afsætning A og Innovation B)
  6. Informatik og Virksomhedsøkonomi (Studieretningsfag: Informatik B og Virksomhedsøkonomi A)
  7. Tysk og enten Fransk eller Spansk (Studieretningsfag: Tysk A og enten Fransk A eller Spansk A)
  8. International Økonomi og Fransk (Studieretningsfag: International Økonomi A og Fransk A)

Talentforløb

Vi har udviklet tretalentforløb til unge fra 9.-10. klasse, som gerne vil afprøve, om handelsgymnasiet kunne være noget for dem. De tre forløb indeholder fag, som handelsgymnasiet har på skemaet, og vil give et indblik i de metoder og arbejdsformer, der anvendes på hhx. Tag et kig på vores tre talentforløb og se, om du kunne have lyst til at følge et af dem. Undervisningen foregår i Saxogade eller Turøgade.

Adresser

Aalborg Handelsgymnasium – Saxogade

• Saxogade 10
  • 9000 Aalborg