Er du i store faglige problemer i dansk eller matematik, og har du viljen til at prøve at gøre noget ved det? Så kunne Læringslokomotivet måske være noget for dig.

Læringslokomotivet er et omfattende intensivt læringsforløb for dig, som går i 8. klasse og har så svært ved dansk eller matematik, at det er et problem for din skolegang og fremtidige muligheder. Du vil komme til at arbejde med både dig selv og dine faglige problemer. Vi vil arbejde med nogle centrale faglige områder, men især sætte fokus på at lære faglige og personlige strategier, som kan hjælpe din læring på rette vej. Dette fokus har vi, fordi formålet med det hele er at få sat din faglige forbedring i gang og hjælpe med til, at den kan fortsætte efter forløbets afslutning.

Det samlede forløb består af 3 opstartsdage og 2 ugers camp med overnatning efterfulgt umiddelbart af 2 temadage. Herefter et efterforløb.

Før campen afholder vi tre dage, hvor vi mødes og lærer hinanden at kende, og hvor du skal gennemføre nogle test, som kan hjælpe os med at tilrettelægge undervisningen og holde styr på dine fremskridt. 2 dage går med sejlads på skoleskibet LOA og 1 dag med test og fælles forberedelse til campen.

På Campen møder du mandag morgen og går på weekend fredag eftermiddag. Du overnatter altså på stedet. Her vil du opleve en hverdag, som er programlagt med både skole- og fritidsaktiviteter fra morgen til aften. Det er et mål, at du oplever konkret faglig fremgang, men også at du får lavet en plan for, hvordan du kan fortsætte din indsats i tiden efter forløbet. God og sund mad er vigtig for god læring, så den er inkluderet. Du skal forvente selv at være med til at få det hele til at fungere.

Efter campen følger to dage med undervisning på UngAalborgs ungdomshus Blok X i Karolinelund, hvor fokus vil ligge på, hvordan du kan arbejde med dine strategier, når du kommer tilbage i din skolehverdag. Her vil en lærer fra din skole deltage, ligesom dine forældre vil komme forbi en af dagene. Det er nemlig velkendt, at forandringer meget oftere lykkes, hvis man har støtte undervejs. Når du har været tilbage på din skole i et stykke tid, kommer vi på besøg hos dig og din lærer for at høre, hvordan det hele går og for at blive klogere på, om vi kan gøre andet for at hjælpe, samt hvad vi kan gøre bedre til næste hold. Måske er vi også med i undervisningen.

Inden du søger om optagelse

• De faglige udfordringer kan have mange og blandede årsager. Skyldes dine udfordringer tal- eller ordblindhed skal du vælge GROW eller GROWplus i stedet.
  • Forløbet er et samarbejde mellem dig, dine forældre, din skole og os. Det betyder, at alle parter skal være aktive omkring din ansøgning, at I skal komme til en informationsaften og at skolen skal være indstillet på, at frigive relevante lærere til aktiv deltagelse i den opfølgende undervisning på Blok X.
  • Der er overhængende risiko for, at du vil gå fra forløbet med nye gode venner 🙂

NB: Tidsfristen for Læringslokomotivet 2019 er overskredet. Forløbet afholdes i uge 39, 43, 44 og 45. Vi glæder os til at kunne fortælle mere om Læringslokomotivet 2020.

Download ansøgning til læringsforløbene

Ansøgning PDF (3 sider)

OBS: Ansøgningen må kun sendes digitalt via borger.dk eller sikker administrativ e-mail.

Anders Kjær Møller
amol-skole@aalborg.dk