Er du i store faglige problemer i dansk eller matematik, og har du viljen til at prøve at gøre noget ved det? Så kunne Læringslokomotivet måske være noget for dig.

Læringslokomotivet er et omfattende intensivt læringsforløb for dig, som går i 8. klasse og har så svært ved dansk eller matematik, at det er et problem for din skolegang og fremtidige muligheder. Du vil komme til at arbejde med både dig selv og dine faglige problemer. Vi vil arbejde med nogle centrale faglige områder, men især sætte fokus på at lære faglige og personlige strategier, som kan hjælpe din læring på rette vej. Dette fokus har vi, fordi formålet med det hele er at få sat din faglige forbedring i gang og hjælpe med til, at den kan fortsætte efter forløbets afslutning.

Det samlede forløb består af en to-ugers camp med overnatning samt en før- og efterdel.

Før campen afholder vi to dage, hvor vi mødes og lærer hinanden at kende, og hvor du skal gennemføre nogle test, som kan hjælpe os med at tilrettelægge undervisningen og holde styr på dine fremskridt.

På Campen møder du mandag morgen og går på weekend fredag eftermiddag. Du overnatter altså på stedet. Her vil du opleve en hverdag, som er programlagt med både skole- og fritidsaktiviteter fra morgen til aften. Det er et mål, at du oplever konkret faglig fremgang, men også at du får lavet en plan for, hvordan du kan fortsætte din indsats i tiden efter forløbet. God og sund mad er vigtig for god læring, så den er inkluderet. Du skal forvente selv at være med til at få det hele til at fungere.

Efter campen følger to dage med undervisning på UngAalborgs ungdomshus Blok X i Karolinelund, hvor fokus vil ligge på, hvordan du kan arbejde med dine strategier, når du kommer tilbage i din skolehverdag. Her vil en lærer fra din skole deltage. Det er nemlig velkendt, at forandringer meget oftere lykkes, hvis man har støtte undervejs. Når du har været tilbage på din skole i et stykke tid, kommer vi på besøg hos dig og din lærer for at høre, hvordan det hele går og for at blive klogere på, om vi kan gøre andet for at hjælpe, samt hvad vi kan gøre bedre til næste hold. Måske er vi også med i undervisningen.

Inden du søger om optagelse

• De faglige udfordringer kan have mange og blandede årsager. Skyldes dine udfordringer tal- eller ordblindhed skal du vælge GROW eller GROWplus i stedet.
  • Forløbet er et samarbejde mellem dig, dine forældre, din skole og os. Det betyder, at alle parter skal være aktive omkring din ansøgning, at I skal komme til en informationsaften og at skolen skal være indstillet på, at frigive relevante lærere til aktiv deltagelse i den opfølgende undervisning på Blok X.
  • Der er overhængende risiko for, at du vil gå fra forløbet med nye gode venner 🙂

Ansøgning

1. Du skal udfylde en ansøgning om optagelse sammen med skolen og dine forældre. Download blanketten her. Send blanketten til tilmeld.forlob@ungaucnet.dk  inden fredag d. 30. august 2019
  2. Derefter skal du, dine forældre og en af dine lærere deltage ved vores fælles informationsmøde for læringsforløbene. Her får du et bedre billede af de forskellige forløb, og du har mulighed for at tale med underviserne. På den måde er du mere sikker på, at du har valgt det rigtige forløb, når du efterfølgende bekræfter eller ændrer din ansøgning.
  3. Kort efter får du besked om, hvorvidt du er blevet optaget.

Datoer

• Uge 39 (tre dage)
  • Uge 43-44 (Campen)
  • Uge 45 (to dage på Blok X)
  • Herefter individuelt aftalte skolebesøg.

Læringsforløbenes tilmeldingsfrister og tilhørende informationsmøder

ForløbAfholdes ugeAnsøgningsfristInfomøderEvt. omvalgBesked om optagelse
GROW47Fre 30/8Man 19/8 og tirs 3/9
Man 9/9Tirs 10/9
GROWplus36, 38Fre 16/8Man 19/8 og tirs 3/9
Man 19/8Tirs d. 20/8
Læringslokomotivet39, 43, 44, 45fre 30/8Man 19/8 og tirs d. 3/9Man 9/9Tirs 10/9
Mindboost35, 36 samt 49, 501: fre 16/8
2: ons 13/11
Man 19/8, tirs 3/9 og
ons d. 20/11
1: man 19/8 og
2: ons 27/11
1: tirs 20/8 og 2: tors 28/11
Læg mærke til, at man kan høre om alle forløbene på informationsmøderne. Man søger om optagelse, deltager ved et informationsmøde og har så mulighed for at vælge om, hvis ens første valg ikke var det bedste. Beskeden om den endelige optagelse får man dagen efter “omvalgsfristen”.

Man er også velkommen til informationsmøderne, hvis man bare er nysgerrig, hvilket betyder, at man kan deltage her uden forudgående ansøgning. Hvis man har lyst til det, vil vi dog gerne have, at man giver os et praj på tilmeld.forlob@ungaucnet.dk.

Infomødet d. 19/8 2019 finder sted på Skoleforvaltningen, Godthåbgade 8, 9400 Nørresundby i mødelokale 3+4 på 1. sal. kl. 17.15 - 18.45.

Øvrige infomøder finder sted i ungdomskulturhuset blok x i Karolinelunden, Karolinelundsvej, 9000 Aalborg. kl. 17.15 - 18.45.

Download ansøgning til læringsforløbene

Ansøgning PDF (3 sider)

OBS: Ansøgningen må kun sendes digitalt via borger.dk eller sikker administrativ e-mail.

Anders Kjær Møller
amol-skole@aalborg.dk