Læringslokomotivet

Læringslokomotivet - store faglige problemer i dansk eller matematik

Læringsforløbene er gratis. Der skal ansøges om optagelse.

UngAalborgs intensive læringsforløb er alternative indgange der støtter unge til at skabe positiv forandring i deres skole- og ungdomsliv. Find ansøgningsskema og anvisninger i PDF nederst på siden.

Er du i store faglige problemer i dansk eller matematik, og har du et stort ønske om at gøre noget ved det? Så kunne Læringslokomotivet måske være noget for dig.

Læringslokomotivet er et omfattende intensivt læringsforløb for dig, som går i 8. klasse og har så svært ved dansk eller matematik, at det er et problem for din skolegang og fremtidige muligheder. Du vil komme til at arbejde med både dig selv og dine faglige problemer. Vi vil arbejde med nogle centrale faglige områder, men især sætte fokus på at lære faglige og personlige strategier, som kan hjælpe din læring på rette vej. Dette fokus har vi, fordi formålet med det hele er at få sat din faglige forbedring i gang og hjælpe med til, at den kan fortsætte efter forløbets afslutning.

Det samlede forløb er 3 uger langt og består af 2 opstartsdage, 2 ugers camp og 3 dages fremadrettet afslutning. Herefter et efterforløb på skolen.

Før campen bruger vi 2 dage på at mødes, lære hinanden at kende, og gennemføre nogle test, som kan hjælpe os med at tilrettelægge undervisningen samt at kunne holde styr på dine fremskridt.

På Campen møder du mandag morgen og går på weekend fredag eftermiddag. Du overnatter altså på stedet. Her vil du opleve en hverdag, som er programlagt med både skole- og fritidsaktiviteter fra morgen til aften. Det er et mål, at du oplever konkret faglig fremgang, men også at du får lavet en plan for, hvordan du kan fortsætte din indsats i tiden efter forløbet. God og sund mad er vigtig for god læring, så den er inkluderet. Du skal forvente selv at være med til at få det hele til at fungere.

Efter campen følger 3 dage med undervisning på UngAalborgs ungdomskultuhus Blok X i Karolinelund, hvor fokus vil ligge på, hvad det giver mening, du arbejder videre med, og hvordan det kan lade sig gøre, når du kommer tilbage i din skolehverdag. Her vil en lærer fra din skole deltage, ligesom dine forældre vil komme forbi en af dagene. Det er nemlig velkendt, at forandringer meget oftere lykkes, hvis man har støtte undervejs. Når du har været tilbage på din skole i et stykke tid, kommer vi på besøg hos dig og din lærer for at høre, hvordan det hele går og for at blive klogere på, om vi kan gøre andet for at hjælpe, samt hvad vi kan gøre bedre til næste hold. Måske er vi også med i undervisningen.

Inden du søger om optagelse

• De faglige udfordringer kan have mange og blandede årsager. Skyldes dine udfordringer tal- eller ordblindhed skal du vælge GROW eller GROWplus i stedet.
  • Forløbet er et samarbejde mellem dig, dine forældre, din skole og os. Det betyder, at alle parter skal være aktive omkring din ansøgning, at I skal komme til en informationsaften og at skolen skal være indstillet på, at frigive relevante lærere til 1 dags deltagelse i den fælles fælles planlægning på Blok X.
  • Der er overhængende risiko for, at du vil gå fra forløbet med nye gode venner 🙂

Vigtige datoer for Læringslokomotivet

ForløbAnsøgningBesked om optagInformationsmødeBesøg på skolen uge
Læringslokomotivet
7/914/928/951
Afholdelse: Opstart uge 43 (tors-fre). Camp med overnatning uge 44-45 (man-fre). Afslutning og fælles planlægning uge 46 (man-ons).

Du kan til enhver tid ansøge om at komme på et forløb. Fristerne, som er angivet her, er blot sidste udkald, hvis du vil i betragtning til det specifikke forløb.

Hvis du bliver optaget på et forløb, får du besked på de ovenstående datoer.

Hvis du ikke bliver optaget, får du en besked om, at det ikke blev dig denne gang, men at vi beholder din ansøgning i bunken til næste forløb.

Det er meget vigtigt, at du er sikker på, at læringsforløbet passer til dig. Hvis du er i tvivl om, hvilke af forløbene der passer til dig/dit barn, vil det derfor være en rigtig god ide at komme til læringsforløbenes fælles infomøde (dato følger).

Alle infomøder afholdes på Blok X i Karolinelunden, 9000 Aalborg kl. 17:15 – 18:45

Download ansøgning til læringsforløbene

Ansøgning PDF (3 sider)

Anders Kjær Møller
amol-skole@aalborg.dk
Mobil: +45 93 52 09 19

Download ansøgning til læringsforløbene

OBS: Ansøgningen må kun sendes digitalt via borger.dk eller sikker administrativ e-mail. Læringsforløbene er gratis. Der skal ansøges om optagelse.