Lokomotivet 2.0

Forløbene er gratis

Der skal ansøges om optagelse.

Er du i store faglige problemer i dansk eller matematik, og har du et ønske om at gøre noget ved det? Så kunne Lokomotivet 2.0 måske være noget for dig.

Lokomotivet 2.0 er et omfattende alternativt læringsforløb for dig, som går i 8. klasse og har så svært ved dansk eller matematik, at det er et problem for din skolegang og fremtidige muligheder.

Du vil komme til at arbejde med både dig selv og dine faglige problemer. Vi vil arbejde med nogle centrale faglige områder, men især sætte fokus på at lære faglige og personlige strategier, som kan hjælpe din læring på rette vej både med det samme og i det lange løb. Dette fokus har vi, fordi formålet med det hele er at få sat din faglige forbedring i gang og hjælpe med til, at den kan fortsætte efter forløbets afslutning.

Forløbet er et samarbejde mellem din skole, dig, dine forældre og os. Det betyder, at det er din skole, der skal ansøge om at være med. Tag derfor kontakt til din skole, hvis du tror, at Læringslokomotivet lyder som noget for dig. Hver skole kan sende ca. 4 elever afsted.

3 + 7 uger..

.. Sådan er forløbet opbygget. De første tre uger foregår i UngAalborg og består af 2 opstartsdage, 2 ugers camp og 3 samarbejdsdage. Herefter et 7 ugers efterforløb, som varetages af skolen.

Opstartsdage

Før campen bruger vi 2 dage på at mødes, lære hinanden at kende samt gennemføre nogle test, som kan hjælpe os med at tilrettelægge undervisningen samt at kunne holde styr på dine fremskridt.

På Campen

På Campen møder du tidligt om morgenen på Blok X i Karolinelund. Der er program hele dagen. Vi slutter de fleste dage sent på eftermiddagen, så du kan nå at komme hjem og spise aftensmad. Du vil opleve en hverdag, som er programlagt med både skole- og fritidsaktiviteter fra morgen til aften. Det er et mål, at du oplever konkret faglig fremgang, men også at du får lavet en plan for, hvordan du kan fortsætte din indsats i tiden efter forløbet. God og sund mad er vigtig for god læring, så den er inkluderet. Du skal forvente selv at være med til at få det hele til at fungere både praktisk og socialt.

Samarbejdsdage

Forløbet hos os afsluttes med 3 dages undervisning som foregår i UngAalborgs ungdomskulturhus Blok X i Karolinelund, Her ligger fokus på, hvad det giver mening, du arbejder videre med, og hvordan det kan lade sig gøre, når du kommer tilbage i din skolehverdag. Èn af dagene vil en lærer fra din skole deltage. Dine forældre vil også komme en smut forbi. Det er nemlig velkendt, at forandringer meget oftere lykkes, hvis man har støtte undervejs.

Efterforløb på skolen

Din skole har afsat ressourcer til at lave et opfølgende efterforløb hjemme på din skole. Formålet er at fortsætte den gode nye start, som du forhåbentligt har opnået på forløbet. Sammen med de andre unge fra din skole (og måske et par stykker fra din hjemskole, som ikke har været på forløbet) arbejder du videre med noget af det, du har lært på forløbet, og fortsætter din faglige udvikling med nyt stof.

Hvordan kommer jeg med?

Nogle skoler har allerede truffet aftale om at være med på Læringslokomotivet i 2023. Spørg om det er tilfældet på din skole. Hvis det ikke er tilfældet, kan du opfordre dem til at tage kontakt til Anders (kontaktinfo nederst på siden) for at høre nærmere. Vi glæder os til at se dig!

Vigtige datoer for Lokomotivet 2.0

Ansøgning InformationsmødeForløb hos UngAalborgEfterforløb på skolen
Samarbejdsaftale på plads mellem skole og UngAalborg inden 1. januar 202327. marts 2023Uge 15 - torsdag og fredag Uge 16 & 17 - hele ugen
Uge 18 - mandag - onsdag
Uge 18-25 2023

Informationsmøder

Alle infomøder afholdes på Blok X kl. 17:15 – 18:45
På infomødet deltager både du og dine forældre. Din lærer er også velkommen.

Blok X
Karolinelundsvej 40
9000 Aalborg

Ansøgning til Lokomotivet 2.0

Skolen tager kontakt til Anders.