Dette er et af UngAalborgs talenthold for elever i 9. og 10. klasse. Du kan kun tilmelde dig holdet efter forudgående aftale med din lærer.

• Holdnummer: 0212R
  • Hold for 24 elever
  • 16 lektioner af 105 minutters varighed
  • Torsdage, kl. 14.15-16.00
  • Uge 34 til 50 2019

Er du interesseret i tal og geometri? Synes du det er sjovt at udforske størrelser, former og mønstre? Synes du, at det egentligt er meget sjovt at arbejde med ligninger og formler og at gruble over et svært problem, indtil løsningen pludselig falder dig ind? Har du undret dig over, hvorfor vinkelsummen i en trekant altid er 180 grader, hvor mange primtal der egentlig findes, og hvorfor en fodbold består af 12 femkanter og 20 sekskanter? Så er dette forløb sikkert noget for dig.

Du skal arbejde eksperimenterende og selv undersøge og udforske sammenhænge og opstille ligninger. Du kommer også til at arbejde med logik, for du skal prøve at argumentere for, at de resultater, vi finder, er rigtige.

Fagformål

Formålet med undervisningen er, at eleverne opnår faglig viden om matematiske problemstillinger inden for:

• talteori
  • algebra og ligningsløsning
  • funktioner og matematiske modeller
  • geometri

Elevernes skal tilegne sig færdigheder, der sætter dem i stand til:

• at løse matematiske problemstillinger både med og uden hjælpemidler.
  • at håndtere formler, herunder oversætte mellem symbolholdigt og naturligt sprog.
  • at gennemføre matematiske ræsonnementer
  • at anvende variable til beskrivelse af problemstillinger fra virkeligheden
  • at redegøre for geometriske modeller og løse geometriske problemer.

Gymnasiet har lige nu omkring 850 elever og tilbyder 13 forskellige studieretninger inden for områderne:

• Naturvidenskab
  • Samfundsfag
  • Sprog

Talentforløb

Vi har udviklet to talentforløb til unge fra 9-10 klasse, som gerne vil afprøve om Nørresundby Gymnasium og HF kunne være noget for dem. Begge forløb er med udgangspunkt i fag, som gymnasiet har på skoleskemaet. Alle forløbene rummer forskellige arbejdsformer som fx forsøg/eksperimenter, projektarbejde og individuelt arbejde. Så tag et kig på vores 2 talentforløb og se om der kunne være noget, som lyder interessant.

Adresser

Nørresundby Gymanium & HF
Studievej 14
9400 Nørresundby

Busser fra Kennedy Arkaden
Afgang kl. 12.50 med bus 1D mod Hals.

Stå af ved stoppested Ø. Fælledvej (Hjørringvej). Ankomst gymnasiet kl. 13.16.

Afgang kl. 13.00 med bus 2C mod Uttrup Nord.

Stå af ved stoppested Soløjevej. Ankomst gymnasiet kl. 13.26.

Regionalbusser
Holder ved Nr. Utrrup Kirke eller på Nr. Uttrup Torv. Herfra er der ca. 15 min. til fods.

Ved behov for yderligere oplysninger kan der tages kontakt til gymnasiet:

Uddannelsesleder
Allan Andersen
Mail: aan@nghf.dk

Tilmeld Matematik (Talenthold Nørresundby Gymnasium)

ALDER
Du skal gå i 9. eller 10. klasse.

Holdnummer 0212R

Max 24 tilmeldinger