Husk: Du skal lave en aftale med din skole, inden du tilmelder dig.

Dette er et af UngAalborgs fritidsvalgfag for elever fra 7. klasse – 19 år. Du skal tilmelde dig på UngAalborg´s hjemmeside.

Open Makerspace er for dig, som er nysgerrig inden for opfindergenren, og som har en lyst til at arbejde kreativt med making. Du kommer til at arbejde med en legende udforskning af teknologiens verden – i workshops og oplevelser, præsenteret af talenter fra den lokale maker-scene.

Kom og vær med og lær/arbejd videre med, hvordan du kan skabe (næsten) alting igennem arbejdet med: Lasercut, 3D-design og print, folieskæring, broderimaskiner, støbning og formgivning, elektronik og kodning.

Det er gratis at deltage efter tilmelding. Vi beder dig om at være med fra start til slut, for at få det meste ud af oplevelsen.

Bemærkning: Du skal medbringe din egen computer, og selv transportere dig ud til Makerspace 9220 på Trekanten, Sebbersundvej 2a, 9220 Aalborg Øst.

Formål:

Eleverne skal i valgfaget “Open Makerspace” udvikle kompetencer til kreativt at producere og analysere digitale og analoge produkter gennem arbejdet med: 3D-printere, lasercuttere, folieskærere, broderimaskiner håndværktøj m.m.

Eleverne skal gennem arbejde med videreudvikling og produktion opnå indsigt i, hvorledes man udvikler, modificerer, evaluerer og raffinerer analoge og digitale produkter.

Eleverne skal i arbejdet med makerspace lære at forstå samspillet mellem idé, tanke og handling frem til et færdigt produkt. Gennem praktiske håndværks- og designprocesser skal eleverne lære at arbejde undersøgende, problemløsende og evaluerende, så en kreativ, innovativ og entreprenant tilgang fremmes.

Eleverne skal såvel individuelt som i samarbejde gennem stillingtagen og handling opnå tillid til egne muligheder og opleve glæde ved at arbejde med hænderne og den nye teknologi.

I makerspace skal eleverne opnå forståelse af informatikkens muligheder og rolle som katalysator for forandringer i samfundet med henblik på at styrke deres forudsætninger for at forstå og agere meningsfuldt i et demokratisk og digitalt samfund, herunder konstruktivt og kritisk at kunne medvirke til at forme den digitaliserede virkelighed.

Kontakt:

Søren Andersen, mail: soan-skole@aalborg.dk, mobil: +45 93520911

Tilmeld Open Makerspace (Fritidsvalgfag)

ALDER
Du skal være fyldt 12 år.

Holdnummer 0300

Max 24 tilmeldinger