Sail Training (LOA)

Valgfag 30 timer | UngAalborg og LOA tilbyder sejlads træning (sailtraning) med et træskib på Limfjorden som valgfag med udgangspunkt i UngAalborgs Friluftsskole, hvor friluftsliv og sejlads vil være omdrejningspunktet.

Hvis man vælger dette valgfag vil man, som elev og gruppe, indgå i et fællesskab hvor ingen kan undværes. Der vil være mulighed for personlig udvikling samtidig med en unik oplevelse sammen med ens gruppe/klasse. Man vi stifte bekendtskab med nye sider af sig selv. Der vil være sus i håret, mærke blodet pumpe og uforglemmelige øjeblikke sammen med ens kammerater. (sammenfatning af udtalelse fra elev)

Undervisningen vil foregå i andre og alternative rammer end normalt, desuden vil der være mulighed for at inddrage relevant undervisningsmateriale. Valgfaget er på 30 timer og vil indeholde en sejlads på Limfjorden.

Inden turen på limfjorden påbegyndes, vil der være undervisning på LOAs værft som vil være obligatorisk for at kunne deltage. Desuden vil der være et obligatorisk møde mellem forælder, elever og LOAs besætning senest to uger inden afgang. Mødet vil foregå på LOAs værft i Nørresundby. Under turen vil der være kulturelle indslag ved anløb i udvalgte havne langs Limfjorden. Desuden vil forløbet indeholde en primitiv overnatning på land. Som skole skal i stille med 1-2 lærer under selve sejladsen på Limfjorden.

UngAalborg og LOA stiller resten af besætningen.

Livet ombord

LOA’s gaster inddeles i vagthold, der på skift sejler skibet, klarer forplejning, tager sig af daglig rengøring og slapper af .

Det er ikke LOA’s besætning , der alene , udfører de forskellige opgaver om bord. Alle skal hjælpe til, for at opgaverne bliver løst, og en sejlads med LOA er således ikke en afslappende ferie, hvor andre passer én op hele tiden – men derimod en aktiv oplevelse hvor man arbejder sammen i et positivt fællesskab, for at opgaverne bliver løst bedst muligt.

Rammer 2022

• Uge 21 og 38
  • Klasse (op til 20 elever)
  • 1-2 lærer (betinget af antallet af elever)
  • 1 UngAalborg repræsentant
  • 9 LOA besætninger

Formål

• At eleverne opnår viden, færdigheder og kompetencer indenfor sejlads, natur, håndværk og samfundsfag individuelt og i samspil med andre
  • At eleverne får nogle positive oplevelser i relation med andre unge – og hermed får styrket selvværd, selvtillid og motivation.

Vidensmål

• Eleverne op viden vedr. sejlads med træskib i lokalområdet
  • Eleverne får forståelse for sammenspillet med mennesket og naturen
  • Eleverne vil opnå viden om lokalhistorie og samfundsrelevante historik

Færdighedsmål

• Eleverne opnår færdigheder i forhold til naturen og de konkrete aktiviteter, som udvikler deres kompetencer indenfor sejlads og friluftsliv.
  • Eleverne udvikler færdigheder i forhold til kommunikation, motorik og relationer med andre unge.
  • Eleverne udvikler evner til at deltage i sejladser og friluftsaktiviteter på forskellige niveauer.
  • Kompetencer
  • Bliver i stand til at udføre aktiviteterne i samspil naturen og andre mennesker
  • Eleverne bliver i stand til at overføre det lærte til deres dagligdag.

Mikael Krabbe
mkr-skole@aalborg.dk
Mobil: +45 93 52 09 12

Mere i samme kategori

GROW eksamenstræning

GROW eksamensforberedelse er et fag, hvor der er fokus på at forberede unge ordblinde på at gå til eksamen, men som også sigter også bredere imod at give et personligt løft og nogle almene redskaber til at håndtere (skole-) hverdagen. Med udgangspunkt i æstetiske...

Spansk som valgfag

VALGFAG | Spansk et et af de mest talte sprog i verden og modersmålet i 21 lande. Kendskab til spansk sprog og kultur giver eleverne globalt udsyn og interkulturel forståelse.

Præsentationsteknik

VALGFAG / TEMADAG | Der er store krav til os når vi skal præsentere noget for andre. Mange bliver nervøse og tror på forhånd at det vil gå galt.

Programmering i Unity3D på Station10

TEMADAG / TEMAUGE / VALGFAG / UNDERSTØTTENDE | Hvordan “tænker” en computer? I dette fag vil du komme til at lære logikken bag computeren og lære at få den til at udfører instrukser til at løse bestemte opgaver.

Medieforløb

Station10 har en række forskellige medietilbud, som i samarbejde med skolen kan skræddersyes, så det passer til de enkelte skolers behov. Det kan være lige fra film, musikvideo, foto og præsentation, musikindspilning, lyddesign i studierne.

GROW som valgfag

VALGFAG | For ordblinde elever. VI vil arbejde med selvforståelse og identitet i et anerkende og styrkebaseret forløb, samt give anvisninger til kompenserende IT hjælpemidler og rettigheder ved ordblindhed generelt. Undervisningen foregår på KUL i Nordkraft.

Friluftsliv

VALGFAG / UNDERSTØTTENDE / TEMADAG : UngAalborg tilbyder Friluftsliv som valgfag med udgangspunkt i UngAalborg Friluftsskoles aktiviteter. Friluftsskolens aktiviteter består af mountainbike, klatring og trekking/lejrliv samt forskellige vandaktiviteter som kajak, kano og stand up paddleboard.

eSport på Station10

TEMADAG / TEMAUGE / VALGFAG / UNDERSTØTTENDE | I dag er det ikke unaturligt at have en drøm om at blive professionel computerspiller frem for fodboldspiller. For at blive e-sports spiller kræver det meget mere end bare at spille et spil. Eleven vil blive præsenteret for redskaber de kan bruge til at blive dygtigere i spillet, som også kan anvendes til at blive dygtigere i skolen.

Drama | Valgfag

VALGFAG : Eleverne arbejder med teater gennem både manuskriptarbejde, improvisationer og øvelser. Der trænes med henblik på, at eleven bliver i stand til at skabe troværdige karakterer på scenen i overensstemmelse med genre og udtryk.