VALGFAG | Spansk et et af de mest talte sprog i verden og modersmålet i 21 lande. Kendskab til spansk sprog og kultur giver eleverne globalt udsyn og interkulturel forståelse.

Undervisningsministeriets forsøgsordning: UngAalborg udbyder både spansk som et-årigt valgfag og som tre-årigt valgfag for skoler, der ønsker at deltage i Undervisningsministeriets forsøgsordning.

Er du vild med at rejse og opleve andre kulturer, og har du mod på at prøve kræfter med et helt nyt sprog, så er spansk noget for dig. Du lærer at føre små samtaler på spansk, så du kan bestille mad for hele familien, næste gang I rejser til Spanien! Derudover kan du fordybe dig i kultur og samfundsforhold i spansktalende lande, fx fodboldkultur, Tango eller tyrefægtning.   Undervisningen vil være varieret med spanske film og sange, spansk mad, grammatikøvelser, masser af ordforrådstræning og simple dialoger.

Men husk, du får ikke et sprog forærende, du skal arbejde for det.

• At udvikle spansksproglige kompetencer
  • At udvikle interkulturel forståelse for spansktalende lande
  • At udvikle indsigt i spansktalendes samfundsforhold.

Vidensmål

• Kendskab til Spanien og Latinamerikas geografi, kulturer og livsformer.
  • Viden om spansk mad og musik.
  • Kendskab til spanske høfligheds- og omgangstoner.
  • Indsigt i det spanske sprogs struktur og grammatik.

Færdighedsmål

• At gennemføre en simpel samtale om hverdagsemner på spansk.
  • At huske et basalt ordforråd.
  • At bruge sproget uden forstyrrende grammatiske fejl.
  • At læse og forstå en simpel tekst på spansk.
  • At bruge kulturel viden i dialoger på spansk.

Kompetencemål

• Udvikling af kommunikative kompetencer på spansk.
  • Udvikling af interkulturel forståelse inden for kultur og samfundsforhold i spansktalende lande.

I spansktimerne følger vi bl.a. den spanske ”kulturkalender”, dvs. i slutningen af oktober taler vi om ”el día de los muertos”, ved juletid taler vi om ”la navidad” i Spanien etc. Undervisningen er varieret med sang, musik, filmklip, leg og bevægelse – og plads til elevindflydelse. Som en del af forløbet laver vi spansk mad og holder en lille fiesta.

[Mathilde]