Spansk som valgfag

VALGFAG | Spansk et et af de mest talte sprog i verden og modersmålet i 21 lande. Kendskab til spansk sprog og kultur giver eleverne globalt udsyn og interkulturel forståelse.

Undervisningsministeriets forsøgsordning: UngAalborg udbyder både spansk som et-årigt valgfag og som tre-årigt valgfag for skoler, der ønsker at deltage i Undervisningsministeriets forsøgsordning.

Er du vild med at rejse og opleve andre kulturer, og har du mod på at prøve kræfter med et helt nyt sprog, så er spansk noget for dig. Du lærer at føre små samtaler på spansk, så du kan bestille mad for hele familien, næste gang I rejser til Spanien! Derudover kan du fordybe dig i kultur og samfundsforhold i spansktalende lande, fx fodboldkultur, Tango eller tyrefægtning.   Undervisningen vil være varieret med spanske film og sange, spansk mad, grammatikøvelser, masser af ordforrådstræning og simple dialoger.

• At udvikle spansksproglige kompetencer
  • At udvikle interkulturel forståelse for spansktalende lande
  • At udvikle indsigt i spansktalendes samfundsforhold.

Vidensmål

• Kendskab til Spanien og Latinamerikas geografi, kulturer og livsformer.
  • Viden om spansk mad og musik.
  • Kendskab til spanske høfligheds- og omgangstoner.
  • Indsigt i det spanske sprogs struktur og grammatik.

Færdighedsmål

• At gennemføre en simpel samtale om hverdagsemner på spansk.
  • At huske et basalt ordforråd.
  • At bruge sproget uden forstyrrende grammatiske fejl.
  • At læse og forstå en simpel tekst på spansk.
  • At bruge kulturel viden i dialoger på spansk.

Kompetencemål

• Udvikling af kommunikative kompetencer på spansk.
  • Udvikling af interkulturel forståelse inden for kultur og samfundsforhold i spansktalende lande.

I spansktimerne følger vi bl.a. den spanske ”kulturkalender”, dvs. i slutningen af oktober taler vi om ”el día de los muertos”, ved juletid taler vi om ”la navidad” i Spanien etc. Undervisningen er varieret med sang, musik, filmklip, leg og bevægelse – og plads til elevindflydelse. Som en del af forløbet laver vi spansk mad og holder en lille fiesta.

Christian Skriver Kragegaard
christian@ungaalborg.dk
Mobil: +45 93 52 09 10

Mere i samme kategori

GROW eksamenstræning

GROW eksamensforberedelse er et fag, hvor der er fokus på at forberede unge ordblinde på at gå til eksamen, men som også sigter også bredere imod at give et personligt løft og nogle almene redskaber til at håndtere (skole-) hverdagen. Med udgangspunkt i æstetiske...

Sail Training (LOA)

UNDERSTØTTENDE | UngAalborg og LOA tilbyder sejlads træning (sailtraning) med et træskib på Limfjorden som valgfag med udgangspunkt i UngAalborgs Friluftsskole, hvor friluftsliv og sejlads vil være omdrejningspunktet.

Præsentationsteknik

VALGFAG / TEMADAG | Der er store krav til os når vi skal præsentere noget for andre. Mange bliver nervøse og tror på forhånd at det vil gå galt.

Programmering i Unity3D på Station10

TEMADAG / TEMAUGE / VALGFAG / UNDERSTØTTENDE | Hvordan “tænker” en computer? I dette fag vil du komme til at lære logikken bag computeren og lære at få den til at udfører instrukser til at løse bestemte opgaver.

Medieforløb

Station10 har en række forskellige medietilbud, som i samarbejde med skolen kan skræddersyes, så det passer til de enkelte skolers behov. Det kan være lige fra film, musikvideo, foto og præsentation, musikindspilning, lyddesign i studierne.

GROW som valgfag

VALGFAG | For ordblinde elever. VI vil arbejde med selvforståelse og identitet i et anerkende og styrkebaseret forløb, samt give anvisninger til kompenserende IT hjælpemidler og rettigheder ved ordblindhed generelt. Undervisningen foregår på KUL i Nordkraft.

Friluftsliv

VALGFAG / UNDERSTØTTENDE / TEMADAG : UngAalborg tilbyder Friluftsliv som valgfag med udgangspunkt i UngAalborg Friluftsskoles aktiviteter. Friluftsskolens aktiviteter består af mountainbike, klatring og trekking/lejrliv samt forskellige vandaktiviteter som kajak, kano og stand up paddleboard.

eSport på Station10

TEMADAG / TEMAUGE / VALGFAG / UNDERSTØTTENDE | I dag er det ikke unaturligt at have en drøm om at blive professionel computerspiller frem for fodboldspiller. For at blive e-sports spiller kræver det meget mere end bare at spille et spil. Eleven vil blive præsenteret for redskaber de kan bruge til at blive dygtigere i spillet, som også kan anvendes til at blive dygtigere i skolen.

Drama | Valgfag

VALGFAG : Eleverne arbejder med teater gennem både manuskriptarbejde, improvisationer og øvelser. Der trænes med henblik på, at eleven bliver i stand til at skabe troværdige karakterer på scenen i overensstemmelse med genre og udtryk.