Dramatik for unge | Oplev stribevis af gratis teaterforestillinger for unge på weekendens ZOOM Teaterfestival 2016. Fredag den 29. og lørdag den 30. april spiller lokale unge (13-29 år) forestillinger på scenerne i Det Hem’lige Teater og Teater Nordkraft i Aalborg midtby.

På festivalen kan du møde lokale teatergrupper, dramahold under UngAalborg, gymnasierne Hasseris, Aalborghus og Nørresundby, hhv. Aalborg- og Mariagerfjord Kulturskole, TGK (teatergrundkursus), HF MusT og Det Hem’lige Teaters Teaterskole og Turbohold.

En lang række af ZOOMs forestillinger handler om, hvordan man som ung navigerer i en tilsyneladende kaotisk og forvirret verden.

I stykket “To sider af Maja” er det hovedpersonen, der skærer i sig selv, måske for at kunne mærke sig selv, mærke livet. I forestillingen “NU STÅR DU DER IGEN HELT NØGEN” handler det om mennesket i opbrud. I scener fra UngAalborgs “OPRØR!”, der spillede i 2015 på Det Hem’lige Teater, er omdrejningspunktet oprør mod kærlighed, forældre, uddannelse, spillemaskiner, fodbolddrenge og en flække i Danmark. Teatermusicalen “F.U.C.K.” – Forbudt. Ulykkelig. Camoufleret. Kærlighed – undersøger, hvad der rumsterer i hovedet på en teen. I Line Knutzons stykke “Det andet hold” spillet af unge fra Aalborg Kulturskole møder vi personer på kanten af det hele.

Nørresundby Gymnasium & HF opfører den satiriske samfundskomedie “Småt men brændbart” om 12 skæbner, der møder hinanden på en genbrugsstation, med hver deres grunde til at være netop dér. I “Kapitalismens væsen” portrætterer unge fra Aalborghus Gymnasium en persons forfald som følge af kapitalismens mange fælder.

ZOOM Teaterfestival arrangeres af UngAalborg/ Aalborg Kommune i samarbejde med Aalborg Kulturskole, Det Hem’lige Teater og Teater Nordkraft.