UngAalborg – COVID-19 Beredskab

I alt hvad UngAalborg gør i forhold til COVID-19, har vi fokus på, at de unge skal lære og vises, hvordan man kan være i fællesskaber, med gode relationer uden at bære smitten med sig.

 

Sundhedsmyndighederne betragter klub og fritidsaktiviteter som værende pædagogisk arbejde og ikke sociale aktiviteter. Derfor gennemføres alle aktiviteter, som er direkte forbundet med eller relevant i forhold til UngAalborgs kerneopgave.

I UngAalborg arbejder vi med unges selvbillede, og det er vigtigt for os, at dette selvbillede ikke bliver et billede, hvor de unge ser sig selv, og andre, som mulige smittebærere.

De unge kommer sig ofte hurtigt over at blive smittet af COVID-19, men kan få det svært ved ensomhed og alenehed i længere tid.

Derfor skal ungdomsskoleaktiviteter gennemføres, selvfølgelig under de retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen anbefaler og med tanke om ikke at være smittebærer til ældre og udsatte.

De unge vil samles uanset hvad, og det er derfor bedre, at de samles steder, hvor der er opsyn, og hvor voksne kan guide dem i den rigtige måde at være sammen på.

UngAalborg skal tilbyde nogle meningsfyldte og lærerige fællesskaber, med tætte og bæredygtige relationer, samtidig med, at vi guider de unge til en hensigtsmæssig måde at indgå i disse fællesskaber og relationer.

 

Følgende hænges op alle steder, hvis ikke andet er hængt op!

Sundhedsstyrelsens opslag: Ung under COVID-19 epidemien med gode råd til hvordan du som ung kan være med til at forebygge smittespredning med ny coronavirus. Kan downloades som PDF her:

Sundhedsstyrelsens gode råd: Ung under COVID-19 epidemien

https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Sundhedsstyrelsens-gode-raad-Ung-under-COVID-19-epidemien

Ved symptomer

Hvis en ung, medarbejder eller leder smittes eller udviser symptomer, følger vi Aalborg kommunes beskrivelser

https://drive.google.com/drive/folders/12jM0o26EmsNODGoqC3lGQTKTeXpKu3gF?usp=sharing

Læs mere særligt for:

Aktiviteter i forhold til unge

Alle aktiviteter med unge i UngAalborg gennemføres med undtagelse af udlandsture og ture med overnatning som aflyses.

Der kan dog være fritidshold eller aktiviteter, hvor antallet af unge må mindskes, eller der bliver holdopdelt, så retningslinjerne kan overholdes.

Sociale aktiviteter aflyses, men det pædagogiske arbejde fortsætter.

Personalet

Alt personale arbejder hjemme, med undtagelse af når de har aktiviteter sammen med unge. Alle sociale arrangementer som julefrokoster eller personaledage aflyses.

Samarbejde om og med unge

Her skal skelnes mellem aktiviteter med de unge, der skal gennemføres og møder om de unge,  der gøres dette online.

Kørsel i ungdomsskolens busser

  • Inden man sætter sig i en bus, spritter man af, og vasker hænder.
  • Man kører kun med unge, der normalt er sammen. Det vil sige i skolen eller på hold.
  • Alle der kører i bus sammen, kører med mundbind!