Ungekongres 2020

2:30 – 3:00 Workshop om børns rettigheder del. 3
    3:45 – 4:25 Det nye Ungebyråd, taler og Kick Off Børnevenlig kommune

Padlets

Padlets til Workshops om børns rettigheder.

Unge

byråds

valg

Der er 3 etaper i forbindelse med valget
+ et vigtigt Kick-Off!

• Etape 1: Hvordan jeg stiller op som kandidat til valget + undervisningmateriale til lærere.
  • Etape 2: Selve valget og hvordan du stemmer.
  • Etape 3: Dagen og programmet for Ungekongressen.
  • Livestreames i 29.9.2020 • Kl 8.30

Stil op som kandidat

Den 11. september kl. 10.00 er deadline.

Inden valget skal alle kandidater fremsende deres opstilling. Det er obligatorisk for alle 5.-10. klasses elever i Aalborg Kommune at stemme til valget.

Derfor finder du her en lang række af inspirationsmateriale, som kan bruges på skolerne som optakt til valget.

Stil op som kandidat til Aalborg Ungebyråd

Den 11. september kl. 10.00 er deadline for at stille op som kandidat til Aalborg Ungebyråd.

Der er åben for kandidatopstilling i uge 35-37, aka den 24. august – 11. september for alle 13-19 årige, der går i skole i Aalborg Kommune.

Sådan stiller jeg op

Vil du opstille som kandidat til Aalborg Ungebyråd? Følg linket herunder til Aalborg Ungebyråds hjemmeside

Plug-and-play undervisningsmateriale

Her finder du en samlet pakke af inspiration til arbejdet med demokrati i undervisningen. I materialet finder derudover konkrete øvelser, som kan bruges i undervisningen, samt et forslag til undervisningsforløb op til ungebyrådsvalget i fagene samfundsfag, historie og dansk.

Plug-and-Play

Kogebog for elevrådskontaktlærere

Er du kontaktlærer for elevrådet på din skole? Du kan her finde et komplet materiale, som giver dig indblik i arbejdet som kontaktlærer for et elevråd i Aalborg Kommune. Her kan du samtidig se, hvilken rolle du som kontaktlærer har under et ungebyrådsvalg.

Kogebog

Kontakt og spørgsmål

Demokratiansvarlig

Rikke Hartman
Direkte 93 52 09 17
E-mail: rhar-skole@aalborg.dk

Sæt dit X

Stem fra den 15. september kl. 12:00

Valget til Aalborg Ungebyråd foregår som online valg fra mandag i uge 38 til mandag i uge 40, den 14. september kl. 12:00 – 28. september kl. 12:00.

Alle unge fra 0. klasse til 18 år kan stemme fra den 15. – 28. september.

Obligatorisk

I år er det obligatorisk for alle 5. – 10. klasser i Aalborg Kommune at tage stilling og stemme – man har også mulighed for at stemme blankt.

Alle fra 0. klasse og op til 18 år har også mulighed for at stemme.

Din stemme er anonym

Du stemmer online, men din personlige stemme kan ikke spores tilbage til dig.
Sådan gør vi. Så snart du logger ind bliver dit personnummer erstattet med et tilfældig ID inden du sendes videre til stemmeområdet.

Hvordan logger jeg ind?

Helt enkelt.

Du kan logge ind med enten UNI•Login, NemID eller CPR-nummer. Når du har stemt, kan du ikke logge ind igen.

Find DIN kandidat og sæt din stemme fra den 15. september kl. 12:00 på www.ubvalg.dk

Ungekongres 2020

Tirsdag den 29. september kl 8.00.

Afholdes Ungekongres 2020. På grund af COVID-19, er det desværre ikke muligt, at samle unge, som vi plejer. MEN, i år foregår Ungekongres online, som reelt betyder, at ALLE unge i Aalborg kommune kan deltage.

TEMA: “Alle skal kende børns rettigheder”.

Her på siden kan du finde direkte link til videokongressen som bliver tilgængelig d. 29. september.

På online-kongressen præsenterer vi det nyvalgte Aalborg Ungebyråd for perioden 2020/2021, der afholdes workshops med blandt andet True North og UNICEF og vi afholder Kick-Off mod at blive Børnevenlig Kommune i 2022.

Kick-Off mod Børnevenlig Kommune

Kick-Off byder blandt andet på taler fra Borgmester Thomas Kastrup-Larsen, skolerådmand Tina French, Generalsekretær i UNICEF Karen Hækkerup og National chef i UNICEF Anne Mette Friis.

Temaet på Ungekongressen er netop Børnekonventionens “Artikel 42 – Alle skal kende børns rettigheder“, fordi der er en del af kernen i at være en Børnevenlig Kommune.

“Live” video online kl. 8.30

På dagen den 29. september er al materiale at finde her på siden fra kl. 8:00. Det er derfor muligt, at følge Ungekongres gennem hele programmet.

Efterfølgende vil materialet være at finde på aalborgungdomsskole.dk her på siden, så det kan tilgås, såfremt man ikke har mulighed for at være med på dagen.

Program 8:30 – 13:00

Programmet er videoens indhold som i sin fulde længde kommer til at vare 4,5 time.

• Kl. 8.30-8:45: Velkomst og introduktion til dagen. Afgangstale fra afgående formand for Aalborg Ungebyråd, Martin Nørgaard Stoltz.
  • Kl. 8:45-9:30: Workshop med True North
  • Kl. 9:30-10:00: Pause
  • Kl. 10:00-10:30: Workshop om børns rettigheder del. 1
  • Kl. 10:30-11:00: Workshop om børns rettigheder del 2.
  • Kl. 11:00-11:30: Workshop om børns rettigheder del 3.
  • Kl. 11:30-12:15: Pause
  • Kl. 12:15-13:00: Præsentation af Aalborg Ungebyråd 2020/2021 og Kick-Off for Børnevenlig Kommune.