Unge

valg

Der er 3 etaper i forbindelse med valget
+ et vigtigt Kick-Off!

• Etape 1: Hvordan jeg stiller op som kandidat til valget + undervisningmateriale til lærere.
  • Etape 2: Selve valget og hvordan du stemmer.
  • Etape 3: Dagen og programmet for Ungekongressen.

Stil op som kandidat

Den 11. september kl. 10.00 er deadline

Inden valget skal alle kandidater fremsende deres opstilling. Det er obligatorisk for alle 5.-10. klasses elever i Aalborg Kommune at stemme til valget.

Derfor finder du her en lang række af inspirationsmateriale, som kan bruges på skolerne som optakt til valget.

Stil op som kandidat til Aalborg Ungebyråd

Den 11. september kl. 10.00 er deadline for at stille op som kandidat til Aalborg Ungebyråd.

Der er åben for kandidatopstilling i uge 35-37, aka den 24. august – 11. september for alle 13-19 årige, der går i skole i Aalborg Kommune.

Sådan stiller jeg op

Vil du opstille som kandidat til Aalborg Ungebyråd? Følg linket herunder til Aalborg Ungebyråds hjemmeside

Se hvordan du stiller op

Plug-and-play undervisningsmateriale

Her finder du en samlet pakke af inspiration til arbejdet med demokrati i undervisningen. I materialet finder derudover konkrete øvelser, som kan bruges i undervisningen, samt et forslag til undervisningsforløb op til ungebyrådsvalget i fagene samfundsfag, historie og dansk.

Plug-and-play inspiration

Kogebog for elevrådskontaktlærere

Er du kontaktlærer for elevrådet på din skole? Du kan her finde et komplet materiale, som giver dig indblik i arbejdet som kontaktlærer for et elevråd i Aalborg Kommune. Her kan du samtidig se, hvilken rolle du som kontaktlærer har under et ungebyrådsvalg.

Kontaktlærerens kogebog

Sæt dit X

Stem fra den 15. september kl. 12:00

Valget til Aalborg Ungebyråd foregår som online valg fra mandag i uge 38 til mandag i uge 40, den 14. september kl. 12:00 – 28. september kl. 12:00.

Alle unge fra 0. klasse til 18 år kan stemme fra den 15. – 28. september.

Obligatorisk

I år er det obligatorisk for alle 5. – 10. klasser i Aalborg Kommune at tage stilling og stemme – man har også mulighed for at stemme blankt.

Alle fra 0. klasse og op til 18 år har også mulighed for at stemme.

Din stemme forbliver anonym

Du stemmer online, men din personlige stemme kan ikke spores tilbage til dig.
Sådan gør vi. Så snart du logger ind bliver dit personnummer erstattet med et tilfældig ID inden du sendes videre til stemmeområdet.

Hvordan logger jeg ind?

Helt enkelt.

Du kan logge ind med enten UNI•Login, NemID eller CPR-nummer. Når du har stemt, kan du ikke logge ind igen.

Find DIN kandidat og sæt din stemme fra den 15. september kl. 12:00 på www.ubvalg.dk

Ungekongres 2020

Tirsdag den 29. september kl 8.30

Afholdes Ungekongres 2020. På grund af COVID-19, er det desværre ikke muligt, at samle unge, som vi plejer. MEN, i år foregår Ungekongres online, som reelt betyder, at ALLE unge i Aalborg kommune kan deltage.

TEMA: “Alle skal kende børns rettigheder”.

Her på siden kan du finde direkte link til videokongressen som bliver tilgængelig d. 29. september.

På online-kongressen præsenterer vi det nyvalgte Aalborg Ungebyråd for perioden 2020/2021, der afholdes workshops med blandt andet True North og UNICHEF OG vi afholder Kick-Off mod at blive Børnevenlig Kommune i 2022.

Kick-Off mod Børnevenlig Kommune

Kick-Off byder blandt andet på tale fra Borgmester Thomas Kastrup-Larsen og officiel anmodning fra Aalborg Kommune til at blive Børnevenlig Kommune, hvorfor temaet også er Børnekonventionens artikel 42 “Alle skal kende børns rettigheder”.

“Live” video online kl. 8

På dagen den 29. september er al materiale at finde her på siden fra kl. 8:00. Det er derfor muligt, at følge Ungekongres gennem hele programmet.

Efterfølgende vil materialet være at finde på aalborgungdomsskole.dk, så det kan tilgås, såfremt man ikke har mulighed for at være med på dagen.

Program 8:30 – 13:00

Programmet er videoens indhold som i sin fulde længde kommer til at vare 4,5 time.

• Kl. 8.30-8:45: Velkomst og introduktion til dagen. Afgangstale fra afgående formand for Aalborg Ungebyråd, Martin Nørgaard Stoltz.
  • Kl. 8:45-9:30: Workshop med True North
  • Kl. 9:30-10:00: Pause
  • Kl. 10:00-10:30: Workshop om børns rettigheder del. 1
  • Kl. 10:30-11:00: Workshop om børns rettigheder del 2.
  • Kl. 11:00-11:30: Workshop om børns rettigheder del 3.
  • Kl. 11:30-12:45: Pause
  • Kl. 12:45-13:00: Præsentation af Aalborg Ungebyråd 2020/2021 og Kick-Off for Børnevenlig Kommune.

Kontakt og spørgsmål

Demokratiansvarlig

Rikke Hartman
Direkte 93 52 09 17
E-mail: rhar-skole@aalborg.dk

Stil op som kandidat

Den 11. september kl. 10.00 er deadline.

Stil op som kandidat til Aalborg Ungebyråd

Sådan stiller jeg op

Plug-and-play undervisningsmateriale

Plug-and-Play

Kogebog for elevrådskontaktlærere

Kogebog

Kontakt og spørgsmål

Demokratiansvarlig

Rikke Hartman
Direkte 93 52 09 17
E-mail: rhar-skole@aalborg.dk

Sæt dit X

Stem fra den 15. september kl. 12:00

Alle unge fra 0. klasse til 18 år kan stemme fra den 15. – 28. september.

Obligatorisk

Alle fra 0. klasse og op til 18 år har også mulighed for at stemme.

Din stemme er anonym

Du stemmer online, men din personlige stemme kan ikke spores tilbage til dig.

Hvordan logger jeg ind?

Helt enkelt.

Ungekongres 2020

Tirsdag den 29. september kl 8.00.

TEMA: “Alle skal kende børns rettigheder”.

Kick-Off mod Børnevenlig Kommune

“Live” video online kl. 8

Program 8:30 – 13:00

• Kl. 8:45-9:30: Workshop med True North
  • Kl. 9:30-10:00: Pause
  • Kl. 10:00-10:30: Workshop om børns rettigheder del. 1
  • Kl. 10:30-11:00: Workshop om børns rettigheder del 2.
  • Kl. 11:00-11:30: Workshop om børns rettigheder del 3.
  • Kl. 11:30-12:45: Pause

Øjeblik…