Friluftsliv i UngAalborg

Adrenalin, teamwork & kompetenceudvikling

Nyd stilheden omkring et lejrbål og forstå kvaliteten i det simple liv. Få adrenalinen til at pumpe i højt tempo på mountainbike gennem skoven. Deltag i lærerige forløb på vandet omkring vores Vandcenter i Vestre Fjordpark på Stand Up Paddle Board (SUP) og kajak. Vær med i teambuildingsøvelser hvor der er fokus på teamwork, mental sundhed samt personlig og social udvikling.

Friluftslivs aktiviteter udbydes enten som valgfag på skolerne i hele Aalborg Kommune eller som lokale fritidshold

Mountainbike

Acceleration, adrenalin og højt tempo

Du vil få basale teknikker og træning i kørsel og terræn på MTB. Du vil opleve de forskellige MTB-spor i Aalborg og omegn. Pulsen er høj og tøjet bliver helt sikkert mudderet og smilet kommer altid frem. MTB er en oplevelse og fysisk udfordring for nybegyndere og undervisningen afstemmes det niveau de enkelte elever befinder sig på. MTB udbydes som valgfag på skolerne i hele Aalborg Kommune eller som lokale fritidshold i UngAalborg.

Trek/lejrliv

Kom ud i naturen og brug dig selv fysisk og mentalt

Trek/lejrliv er det tætteste man kommer på vildmark i Aalborg. Her lærer de unge at orientere sig og navigere efter kort, kompas og GPS. Vi laver mad fra bunden over bål, fanger fisk, bygger bivuak eller svedehytter og fx snitter man sin egen ske til at spise maden fra bålet med. Der er også tid til at nyde stilheden omkring et lejrbål og forstå kvaliteten i det simple liv. Trek/lejrliv udbydes som valgfag på skolerne eller som lokale fritidshold i UngAalborg.

Vandaktiviteter

Fede aktiviteter og lærerige timer på vandet

UngAalborg Vandcenter i Vestre Fjordpark og Hals er stedet hvor de unge kan udfolde sig i discipliner som kajak, kano, SUP board og polokajak. Aktiviteterne udspiller sig i Vestre Fjordparks badeområde og på det åbne vand i Limfjorden. UngAalborgs vandaktiviteter udbydes som valgfag på skolerne eller som lokale fritidshold i UngAalborg. Der kræves en underskrevet forældreaccept før de unge kan deltage.

Klatring

Teamwork, adrenalin og personlig udvikling

Her vil du få gode klatreoplevelser sammen med dine kammerater. Der er mulighed for at afprøve sin fysik og koordinering samt blive undervist i sikring af hinanden. UngAalborg har en ca. 10 meter høj Klatrevæg i Klatrekælderen på Vesterkærets Skole og adgang til træklatring i Mølleparken hvor du kan opleve at komme op i 25 meter høje træer. I undervisningen bliver I klædt på, til at sikre hinanden og opnå et fedt fællesskab omkring klatring hvor dine grænser vil flyttet. Klatring udbydes som valgfag på skolerne eller som lokale fritidshold i UngAalborg. Også enkelte Ungdomsklubber tager en tur forbi Klatrekælderen – snak med din klubleder om mulighederne. Teambuilding udbydes som valgfag på skolerne eller som lokale fritidshold i UngAalborg.

Teambuilding

Samarbejde, leg og højt humør

Personlig udvikling i fællesskabet. Teambuilding er for grupper af unge eller klasser som vil få stor glæde af en dag med Teambuilding. Målet er at der opbygges nye sociale relationer og kompetencer i fællesskabet. Sammenhold på tværs vil også være kendetegnende for de aktiviteter vi i UngAalborg laver sammen med de unge. En dag med Teambuilding skal også være en sjov dag. Om det er klassisk teambuilding, overlevelsesture eller kanoture er fokus altid på den enkelte og gruppen i sammenspil.

Kontak og spørgsmål

Aktiviteter under Friluftsliv udbydes enten som valgfag på skolerne i Aalborg Kommune eller som lokale fritidshold i UngAalborg.

Er du interesseret så spørg ungdomsskolens kontaktlærer på din skole, som vil kunne fortælle om dine muligheder for at bruge Friluftsliv – mind dem lige på, at de altid SKAL sige ja!

Mikael Krabbe
mkr-skole@aalborg.dk