Podcasten Sidesporet

Lyt med Podcasten Sidesporet hvis du er nysgerrig på unges dilemmaer. Find os også på Spotify som "UngAalborg Sidesporet".

Læs beskrivelse, praktisk og mål herunder.

Kan understøtte fagene:
Dansk Samfundsfag Trivsel

PODCAST  UNDERVISNINGSMATERIALE

Sidesporet

Podcast om unges dilemmaer

Sidesporets logo

Sidesporet er en podcast, hvor vi taler om og diskuterer unges anonyme dilemmaer. Vi svarer og kommer med råd på alverdens spørgsmål, sammen med et nøje udvalgt panel – som både består af unge og fagpersoner. Til hvert afsnit er der tilhørende undervisningsmateriale, som I ude på skolerne kan bruge i trivselsundervisningen – link nederst på siden.  Vi glæder os til at være i dit øre!

Spotify-logo

Lyt også til alle afsnit på Spotify.

2022

Tryghed i nattelivet. Vi har i dagens afsnit fået tilsendt to dilemmaer fra to piger. De har begge prøvet at føle sig utrygge om aftenen og/eller natten. Til at diskutere emnet og de to dilemmaer, har vi fået besøg af Natteravnene, en psykolog og ikke mindst to unge, som begge kan sætte sig ind i pigernes dilemmaer.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Rygning og snus. Vi har i dagens afsnit fået tilsendt to dilemmaer fra to piger. Den ene pige tror, at hun er afhængig af snus og vil gerne stoppe, mens den anden pige føler sig presset til at ryge med hendes venner i skolens frikvarter. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere dilemmaerne.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Spotify-logo

Lyt også til alle afsnit på Spotify.

2021

Vi får i dagens afsnit ikke besøg af noget panel eller nogen eksperter. Signe og Julia taler selv om julen og kommer med gode råd (10 julebud) til hvad man kan gøre for at gøre juletiden endnu bedre for sig selv og sine kære. Det uundgåelige corona-emne vil også blive berørt.

Vi skal i dette afsnit tale om dét at tage stilling til studievalg, hvilke udfordringer det kan indebære samt svare på to dilemmaer, som vi har fået indsendt fra unge. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere emnet. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Vi har fået tilsendt to dilemmaer fra to unge angående ADHD. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere emnet. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


NU er sommeren 2021 her endelig, og man kan næsten dufte solcreme og grillpølser! Vi skal i hvert fald smæske os i is og kartoffelsalat hele sommeren. I år skal vi ikke ud og rejse, så derfor kommer her vores ultimative sommerliste og lidt gode sommerråd til en fed sommerferie! Vi håber I kan bruge dem!

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


5. afsnit af podcasten Sidesporet handler om emnet “Alkohol”. Måske har I aldrig drukket før… Måske vil I gerne prøve det… måske vil I ikke prøve det…måske er I kommet til at lyve om at have drukket… eller måske kender du nogle som har? 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


4. afsnit af podcasten Sidesporet handler om emnet “Kærlighed”. For nogen er kærlighed et emne man tit tænker på eller snakker om, og for andre sker det sjældent. Vi taler næsten alle om kærlighed på forskellige måder, og derfor har vi alle et helt særligt kærlighedssprog.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


Afsnittet handler om eksamensangst. Panelet kommer med egne erfaringer om eksamensangst, og kommer med hjælpende råd til andre i lignende situationer. Undervisningsmaterialet indeholder bla. 10 gode råd og en vejrtrækningsøvelse. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Afsnittet handler om Me2-debatten. Sidesporet har valgt at kalde afsnittet “Me3”, da der vil være fokus på drengenes oplevelse og følelser, som kan være involveret i debatten. Endvidere er der tilhørende undervisningsmateriale, som I kan bruge i klassen. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Afsnittet handler om ensomhed. Podcasten Sidesporet har fået tilsendt to anonyme ungedilemmaer, som panelet diskuterer. Endvidere er der tilhørende undervisningsmateriale, som I kan bruge i klassen.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Podcasten Sidesporet Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale ligger organiseret i mapper på Google Drev. Der er som udgangspunkt en PDF til hvert afsnit. Klik for at se eller downloade materialer.

Kontakt underviser

Booke dig ind på Podcasten Sidesporet. Sammen aftaler vi det praktiske og udarbejder samarbejdsaftalen.

Samarbejdet i opgaven

Det er vigtigt, at vi er enige om, hvordan vi forholder os til alt det praktiske og andet, der måtte opstå. 

Kontakt os god tid

  • Start med at kontakte underviseren.
  • Forberedelsestiden op til holdstart kan tage op til en måned, så book os derfor i god tid. 
  • Kommunikation og koordinering sker mellem skolen og underviser i UngAalborg. Levering af kvalitet kræver nødvendig tid til forberedelser. Undervisere som skal varetage undervisningen sidder med kalenderen og overblikket.

Samarbejdsaftale

Det praktiske aftales. Sammen udarbejder underviseren og skolen en samarbejdsaftale.

Lokaler og rammer

Skolen skal sørge for, at relevante lokaler og rammer er til rådighed – fx køkken til madhold, sportshal til bevægelse, teknink og adgang mv.

Eleverne

Vi vil også gerne vide om der er specielle hensyn i forhold til eleverne. Fx voldsomme oplevelser, diagnoser, klassedynamik m.m. Hvad er elevernes forventninger og ønsker til undervisningen?

Andre forhold

Timeforbrug, transport af elever, åbningstider, adgang til skolen og lokaler, lærerbemanding, elevlister m.m.

Elevlister. Vigtigt inden holdstart…

Send elevlister inden holdstart. Holdene kan ikke starte før listerne er sendt. Bed skolens sekretær om at sende elevlister til Ulla.

Ulla Brix Lundtoft
ubl-skole@aalborg.dk
+45 93 52 09 06

Ændringer, aflysning og sygdom

Hvis UngAalborg aflyser

UngAalborg er forpligtet på at erstatte tabt undervisning. UngAalborg tager kontakt til skolen og aftaler alternativ undervisningsgang.

Hvis skolen aflyser

En eventuel aflysning skal ske senest 3 uger før undervisningsgang og refunderes ikke. Skolen informerer underviser. 

Sygdom ved underviser

UngAalborg bestræber sig på at finde en ny underviser og informerer skolen.

Fraværshåndtering

Skolen leverer elevlister til underviseren, hvorpå UngAalborg registrerer fravær. 

Ændringer i bemanding

UngAalborgs underviser retter i oversigt og undervisningsplan.

Ændringer i datoer

Underviser retter i oversigten og informerer elever og skole. Skolen informerer forældre via AULA. 

Elever der skifter hold

Ved holdskifte sender skolen ny elevliste til underviser.