PODCAST  UNDERVISNINGSMATERIALE

Sidesporet

Podcast om unges dilemmaer

Podcasten Sidesporets logo

Sidesporet er en podcast, hvor vi taler om og diskuterer unges anonyme dilemmaer. Vi svarer og kommer med råd på alverdens spørgsmål, sammen med et nøje udvalgt panel – som både består af unge og fagpersoner. Til hvert afsnit er der tilhørende undervisningsmateriale, som I ude på skolerne kan bruge i trivselsundervisningen – link nederst på siden.

Vi glæder os til at være i dit øre!

Spotify-logo

2022

Tryghed i nattelivet. Vi har i dagens afsnit fået tilsendt to dilemmaer fra to piger. De har begge prøvet at føle sig utrygge om aftenen og/eller natten. Til at diskutere emnet og de to dilemmaer, har vi fået besøg af Natteravnene, en psykolog og ikke mindst to unge, som begge kan sætte sig ind i pigernes dilemmaer. Du kan som altid finde undervisningsmateriale her:

Rygning og snus. Vi har i dagens afsnit fået tilsendt to dilemmaer fra to piger. Den ene pige tror, at hun er afhængig af snus og vil gerne stoppe, mens den anden pige føler sig presset til at ryge med hendes venner i skolens frikvarter. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere dilemmaerne. Du kan som altid finde undervisningsmaterialet nederst på siden.

Spotify-logo

2021

Vi får i dagens afsnit ikke besøg af noget panel eller nogen eksperter. Signe og Julia taler selv om julen og kommer med gode råd (10 julebud) til hvad man kan gøre for at gøre juletiden endnu bedre for sig selv og sine kære. Det uundgåelige corona-emne vil også blive berørt.

Vi skal i dette afsnit tale om dét at tage stilling til studievalg, hvilke udfordringer det kan indebære samt svare på to dilemmaer, som vi har fået indsendt fra unge. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere emnet. Du kan som altid finde undervisningsmateriale

Vi har fået tilsendt to dilemmaer fra to unge angående ADHD. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere emnet. Husk at der er tilhørende undervisningsmateriale nederst.

NU er sommeren 2021 her endelig, og man kan næsten dufte solcreme og grillpølser! Vi skal i hvert fald smæske os i is og kartoffelsalat hele sommeren. I år skal vi ikke ud og rejse, så derfor kommer her vores ultimative sommerliste og lidt gode sommerråd til en fed sommerferie! Vi håber I kan bruge dem! Du kan som altid downloade undervisningsmateriale.

5. afsnit af podcasten Sidesporet handler om emnet “Alkohol”. Måske har I aldrig drukket før… Måske vil I gerne prøve det… måske vil I ikke prøve det…måske er I kommet til at lyve om at have drukket… eller måske kender du nogle som har? Du kan som altid finde undervisningsmateriale nederst på siden.

4. afsnit af podcasten Sidesporet handler om emnet “Kærlighed”. For nogen er kærlighed et emne man tit tænker på eller snakker om, og for andre sker det sjældent. Vi taler næsten alle om kærlighed på forskellige måder, og derfor har vi alle et helt særligt kærlighedssprog. Find undervisningsmateriale nederst på siden.

Afsnittet handler om eksamensangst. Panelet kommer med egne erfaringer om eksamensangst, og kommer med hjælpende råd til andre i lignende situationer. Undervisningsmaterialet indeholder bla. 10 gode råd og en vejrtrækningsøvelse. Der er undervisningsmateriale nederst på siden.

Afsnittet handler om Me2-debatten. Sidesporet har valgt at kalde afsnittet “Me3”, da der vil være fokus på drengenes oplevelse og følelser, som kan være involveret i debatten. Endvidere er der tilhørende undervisningsmateriale, som I kan bruge i klassen. Nederst på siden er der undervisningsmateriale.

Afsnittet handler om ensomhed. Podcasten Sidesporet har fået tilsendt to anonyme ungedilemmaer, som panelet diskuterer. Endvidere er der tilhørende undervisningsmateriale, som I kan bruge i klassen. Find undervisningsmateriale nederst på siden.

Undervisningsmateriale ligger organiseret i mapper på Google Drev. Der er som udgangspunkt en PDF til hvert afsnit. Klik for at se eller downloade materialer.

UngAalborg

/Aalborg Ungdomsskole

Nordkraft (Kedelhallen)
Kjellerups Torv 5
9000 Aalborg

Se telefontider

MAN-ONS: kl. 10.00 – 14.00
TORSDAG: kl. 13.00 – 16.00
FREDAG: kl. 10.00 – 14.00

Find din favorit kontakt

Vi er her for at hjælpe, og vi er ret mange. Find alle kontaktpersoner i UngAalborg.

Centralt: 5798003745794
Klubber/hold: 5798003749228
Blok X: 5798003752327
UAX: 5798003752419

Aalborg Kommune CVR: 29189420

~

Sikker mail

Send sikker email gennem borger.dk med NemID. Fx hvis du vil sende CPR, eller andre fortrolige eller personfølsomme oplysninger som vedrører dig selv eller dit barn.

UngAalborg er Ungdomsskolen i Aalborg Kommune. Se hvordan vi er organiseret.

Sociale medier