Podcasten Sidesporet

Lyt med Podcasten Sidesporet hvis du er nysgerrig på unges dilemmaer. Find os også på Spotify som "UngAalborg Sidesporet".

Læs beskrivelse, praktisk og mål herunder.

Kan understøtte fagene:
Dansk Samfundsfag Trivsel

PODCAST  UNDERVISNINGSMATERIALE

Sidesporet

Podcast om unges dilemmaer

Sidesporets logo

Sidesporet er en podcast, hvor vi taler om og diskuterer unges anonyme dilemmaer. Vi svarer og kommer med råd på alverdens spørgsmål, sammen med et nøje udvalgt panel – som både består af unge og fagpersoner. Til hvert afsnit er der tilhørende undervisningsmateriale, som I ude på skolerne kan bruge i trivselsundervisningen – link nederst på siden.  Vi glæder os til at være i dit øre!

Spotify-logo

Lyt også til alle afsnit på Spotify.

2022

Tryghed i nattelivet. Vi har i dagens afsnit fået tilsendt to dilemmaer fra to piger. De har begge prøvet at føle sig utrygge om aftenen og/eller natten. Til at diskutere emnet og de to dilemmaer, har vi fået besøg af Natteravnene, en psykolog og ikke mindst to unge, som begge kan sætte sig ind i pigernes dilemmaer.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Rygning og snus. Vi har i dagens afsnit fået tilsendt to dilemmaer fra to piger. Den ene pige tror, at hun er afhængig af snus og vil gerne stoppe, mens den anden pige føler sig presset til at ryge med hendes venner i skolens frikvarter. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere dilemmaerne.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Spotify-logo

Lyt også til alle afsnit på Spotify.

2021

Vi får i dagens afsnit ikke besøg af noget panel eller nogen eksperter. Signe og Julia taler selv om julen og kommer med gode råd (10 julebud) til hvad man kan gøre for at gøre juletiden endnu bedre for sig selv og sine kære. Det uundgåelige corona-emne vil også blive berørt.

Vi skal i dette afsnit tale om dét at tage stilling til studievalg, hvilke udfordringer det kan indebære samt svare på to dilemmaer, som vi har fået indsendt fra unge. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere emnet. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Vi har fået tilsendt to dilemmaer fra to unge angående ADHD. Vi har samlet det bedste panel til at tale om og diskutere emnet. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


NU er sommeren 2021 her endelig, og man kan næsten dufte solcreme og grillpølser! Vi skal i hvert fald smæske os i is og kartoffelsalat hele sommeren. I år skal vi ikke ud og rejse, så derfor kommer her vores ultimative sommerliste og lidt gode sommerråd til en fed sommerferie! Vi håber I kan bruge dem!

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


5. afsnit af podcasten Sidesporet handler om emnet “Alkohol”. Måske har I aldrig drukket før… Måske vil I gerne prøve det… måske vil I ikke prøve det…måske er I kommet til at lyve om at have drukket… eller måske kender du nogle som har? 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


4. afsnit af podcasten Sidesporet handler om emnet “Kærlighed”. For nogen er kærlighed et emne man tit tænker på eller snakker om, og for andre sker det sjældent. Vi taler næsten alle om kærlighed på forskellige måder, og derfor har vi alle et helt særligt kærlighedssprog.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.


Afsnittet handler om eksamensangst. Panelet kommer med egne erfaringer om eksamensangst, og kommer med hjælpende råd til andre i lignende situationer. Undervisningsmaterialet indeholder bla. 10 gode råd og en vejrtrækningsøvelse. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Afsnittet handler om Me2-debatten. Sidesporet har valgt at kalde afsnittet “Me3”, da der vil være fokus på drengenes oplevelse og følelser, som kan være involveret i debatten. Endvidere er der tilhørende undervisningsmateriale, som I kan bruge i klassen. 

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Afsnittet handler om ensomhed. Podcasten Sidesporet har fået tilsendt to anonyme ungedilemmaer, som panelet diskuterer. Endvidere er der tilhørende undervisningsmateriale, som I kan bruge i klassen.

Find undervisningsmateriale til alle afsnit her.

Podcasten Sidesporet Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale ligger organiseret i mapper på Google Drev. Der er som udgangspunkt en PDF til hvert afsnit. Klik for at se eller downloade materialer.

Kontakt underviser

Booke dig ind på Podcasten Sidesporet. Sammen aftaler vi det praktiske og udarbejder samarbejdsaftalen.

Samarbejdet i opgaven

I vores samarbejde er det vigtigt, at vi er enige om, hvordan vi forholder os til alt det praktiske og andet, der måtte opstå.

1. Kontakt os god tid

  • Start med at kontakte underviseren.
  • Forberedelsestiden op til holdstart kan tage op til en måned, så book os derfor i god tid. 
  • Kommunikation og koordination sker mellem skolen og UngAalborgs teamledere eller underviser.

Udover underviseren, anbefales det at teamleder fra UngAalborg og relevant person fra udskolingen deltager i opstartsmødet.

Elevlister. Vigtigt inden holdstart…

Send elevlister inden holdstart. Holdene kan ikke starte før listerne er sendt. Bed skolens sekretær om at sende elevlister til Ulla.

Ulla Brix Lundtoft
ubl-skole@aalborg.dk
+45 93 52 09 06

2. Lokaler og rammer

Skolen skal sørge for, at relevante lokaler og rammer er til rådighed – fx køkken til madhold, sportshal til bevægelse, teknink og adgang mv.

3. Aflysning og sygdom

Hvis UngAalborg aflyser
UngAalborg er forpligtet på at erstatte tabt undervisning. UngAalborg tager kontakt til skolen senest 3 uger før undervisningsgang.

Hvis skolen aflyser
En eventuel aflysning skal ske senest 3 uger før undervisningsgang og refunderes ikke. Skolen informerer relevant kontakt ved UngAalborg.

Ved sygdom
UngAalborg bestræber sig på at finde en ny underviser og informerer skolen.

Fraværshåndtering
Skolen leverer elevlister til underviseren, hvorpå UngAalborg fører fravær.

4. Bemanding

Ændringer
UngAalborgs koordinator/underviser retter i oversigt og undervisningsplan.

Datoer
Underviser retter i oversigten og informerer elever og skole. Skolen informerer forældre via AULA.

Elever der skifter hold
Ved holdskifte sender skolen ny elevliste til underviser. Skolerne laver selv en praksis herfor.

Skate Workshop 2023/24

Skate Workshop 2023/24

Vi kan tilbyde en hal med et bredt udvalg af ramper og andre “obstacles”, hvor unge med vidt forskellige udgangspunkter kan køre på skateboard, BMX, rulleskøjter eller løbehjul.

Demokrati Workshop 2023/24

Demokrati Workshop 2023/24

På temadagen vil eleverne få mulighed for at få en forståelse af hvordan lokaldemokratiske processer fungerer. De kommer til at arbejde med emner/sager som optager dem.

Friluftsliv 2023/24

Friluftsliv 2023/24

Gennem de forskellige friluftsaktiviteter, skaber vi uforglemmelige øjeblikke med din klasse, med mulighed for sus i håret og at mærke adrenalinen pumpe. 

Trivsel i Fællesskabet 2023/24

Trivsel i Fællesskabet 2023/24

Forløbssamarbejde for klasser, der har brug for et skub i den rigtige retning og et ændret narrativ om gruppen. Vi samarbejder om at ændre ekskluderende, uhensigtsmæssige dynamikker i fællesskabet.

Film & Medier 2023/24

Film & Medier 2023/24

MediaLab på Stationen tilbyder en række forskellige film- og medietilbud, som i samarbejde med skolen kan skræddersyes, så det passer til den enkelte klasses ønsker og interesser. Det kan både fungere som temadag, valgfag og/eller understøttende undervisning.

Motor & Cross 2023/24

Motor & Cross 2023/24

Her kan eleverne prøve kræfter med en spændende og fysisk og mentalt udfordrende motorsport. Helt uden forudsætninger, lærer eleverne, hvordan man kører motocross. Vi opbygger selvtillid og de fysiske og mentale færdigheder op gennem øvelser, konkurrencer og opgaver.

Kunst & Design 2023/24

Kunst & Design 2023/24

I 2023/24 skræddersyer vi sammen et forløb til netop dine elever udfra jeres ønsker og interesser. Mulighederne er mange, når vi arbejder kreativt, designer og skaber. Målet på tværs af alle fokusområder er at ende ud med nogle gennemarbejdede kreationer, som eleverne stolt kan vise frem.

Musik 2023/24

Musik 2023/24

Du kan bl.a. vælge mellem sangskrivning, lydproduktion, kor, rap og tekster, mm. Vi skræddersyer undervisningen til din klasse i samarbejde.

MAD 2023/24

MAD 2023/24

I dette forløb får eleverne mulighed for at lære, hvordan de skaber bedre måltidsvaner for sig selv eller vennerne?

Drama 2023/24

Drama 2023/24

Kroppen sanser, husker og lærer og er tæt forbundet med hjernens kognitive funktioner. Desuden ved vi, at bevægelse fordrer et motiverende læringsmiljø. Derfor har vi specialiseret os i at kombinere netop krop og tænkning i de fagfaglige fag i folkeskolen.

Sexualisterne / Ung til Ung

Sexualisterne / Ung til Ung

 Ung til Ung | Book os til en informativ dag om sikker sex, prævention, følelser, kærlighed, sexsygdomme m.m. Et arrangement tager normalt 2 timer og er delt i to dele.

Street Station

Street Station

Street Station er et atelier, der giver unge lokale kunstnere mulighed for at have et rum hvor de kan udvikle sammen med andre.

Blok X

Blok X

Blok x er et Ungdomskulturhus for alle unge i alderen 13-25 år i Aalborg kommune. Huset er en platform, hvor du kan udvikle dig sammen med andre unge og selv er med til at skabe indholdet sammen med andre unge og voksne.

De sociale medieambassadører /ung til ung

De sociale medieambassadører /ung til ung

De sociale medieambassadører er et team, som fokuserer på ung til ung undervisning uden en løftet pegefinger. Underviserne er universitetsstuderende samt færdiguddannede, som alle har kompetencer og erfaring indenfor kommunikation og sociale medier.

Stationen

Stationen

// Stationsvej 10, 9400 Nørresundby //   Huset er en platform for alle...